12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPoliția ia în calcul varianta sinuciderii în cazul elevei din Bacău, dispărută...

Poliția ia în calcul varianta sinuciderii în cazul elevei din Bacău, dispărută de cinci zile

Poliția ia în calcul și varianta sinuciderii în cazul elevei dispărute la Bacău. Adolescenta a lăsat o serie de înscrisuri din care reiese că ar fi putut recurge la un gest suicidal, o dovadă în acest sens fiind o notiţă găsită de către poliţişti, pe care scrie: "O pasiune mă omoară, mă face să mă sinucid”.

Poliţiştii şi pompierii băcăuani nu au reuşit nici după patru zile de căutări să o găsească pe eleva de 16 ani de la Liceul Economic, din municipiul Bacău, care, în cursul după-amiezii de miercuri, a plecat din internatul şcolii unde era cazată, spunându-i pedagogului că merge să se plimbe, având asupra sa şi o pereche de patine cu rotile, informează Mediafax.

Anchetatorii iau tot mai mult în calcul varianta sinuciderii, în condiţiile în care, pe lângă rolele descoperite pe malul canalului de fugă din municipiul Bacău al râului Bistriţa, au găsit o serie de înscrisuri ce aparţin elevei, din care reiese că ar fi putut recurge la un act suicidal: "O pasiune mă omoară, mă face să mă sinucid” şi "Cum să-i iau locul mamei, cum să-i ţin locul? Cum…?”.

"Există înscrisuri din care reiese că eleva ar putea avea tendinţe către suicid. Căutările adolescentei sunt continuate, inclusiv cu sprijinul pompierilor”, a declarat, luni, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Bacău, Raluca Dănilă.

Eleva de 16 ani a plecat din internatul liceului miercuri după-amiază, în jurul orei 17.30, pentru a se plimba, fără însă a mai reveni în cămin. Pedagogul internatului a anunţat dispariţia a doua zi dimineaţă, când poliţiştii au şi declanşat căutările.

În timpul căutărilor, poliţiştii au găsit pe malul canalului de fugă al râului Bistriţa, din municipiul Bacău, perechea de role cu care fata plecase din internat. În aceste condiţii, a fost solicitat şi sprijinul pompierilor băcăuani pentru căutarea elevei în apele canalului respectiv.

Cu domiciliul în localitatea băcăuană Răchitoasa, eleva de 16 ani mai are o soră în vârstă de zece ani, ambele rămânând în grija tatălui lor, după ce mama a plecat, în urmă cu trei luni, la muncă în Italia.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă