10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia de Frontieră Timiş a fost "decapitată"

Poliţia de Frontieră Timiş a fost “decapitată”

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a dat publicităţii rezultatul controlului efectuat la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Timiş în perioada 12 – 21.03. “Din verificările efectuate au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judetean al Poliţiei de Frontieră Timiş şi sectoarelor din subordine, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare”, este concluzia ofiţerilor Serviciului Control din cadrul I.G.P.F. Totodată, aceştia reclamă lipsa de implicare a conducerii, care între timp a demisionat, în prevenirea şi combaterea corupţiei interne.

Cine sunt cei anchetaţi

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de opt ofiţeri cu funcţii de conducere la Poliţia de Frontieră Timiş, respectiv şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei, şeful Sectorului Punctului de Frontieră (S.P.F.) Moraviţa, adjunctul şefului S.P.F. Moraviţa, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, adjunctul şefului S.P.F. Deta, şeful S.P.F. Cruceni şi un ofiţer specialist din cadrul S.P.F. Cruceni. La finalizarea cercetării prealabile, în funcţie de gravitatea faptelor, faţă de cei opt ofiţeri vor fi luate măsurile legale.

De asemenea, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere a şase ofiţeri. Este vorba despre şeful I.J.P.F. Timiş, comisarul Cornel Iureş, adjunctul său, comisarul Ioan Mudure, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, comisarul şef Dan Rovinar, şeful Biroului Supraveghere şi Control Trecere Frontieră, comisarul şef Marius Dinu, şeful Sectorului Poliţie de Frontieră Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda, şi adjunctul său, comisarul şef Tudorică Marian. De asemenea, şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, comisarul şef Gheorghe Palimariu, a fost scos la pensie. Alţi zece ofiţeri şi un agent au fost atenţionaţi cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. Pentru asigurarea continuităţii la conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş, alţi ofiţeri vor fi împuterniciţi pe funcţiile rămase vacante.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă