19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPodul Prieteniei de la Giurgiu, închis temporar circulaţiei

Podul Prieteniei de la Giurgiu, închis temporar circulaţiei

Circulaţia rutieră pe Podul Prieteniei, care face legătura între Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Ruse, Bulgaria, va fi închisă temporar, începând de joi, mai multe zeci de minute pe zi, timp de cinci zile, ca urmare a executării de către partea bulgară a unor lucrări de reparaţii la pod, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, autorităţile bulgare de frontieră au informat, prin intermediul Centrului Comun de Contact Româno – Bulgar de la Giurgiu, că, începând cu data de 28 iulie, podul dintre Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Ruse, peste fluviul Dunărea, va fi închis temporar circulaţiei publice, pe ambele sensuri, din cauza unor reparaţii şi turnării unui strat protector de beton înaintea asfaltării.

Conform datelor furnizate, circulaţia mijloacelor de transport va fi oprită pe ambele sensuri, de aproximativ opt-nouă ori progresiv pe zi, cu durata de aproximativ 15-20 de minute la fiecare oprire, ca urmare a lucrărilor de reparaţii ce sunt efectuate la pod. Lucrările de reparaţii se vor desfăşura neîntrerupt, pe o perioadă de 4-5 zile, în funcţie de condiţiile meteo.

Autorităţile bulgare au informat că au luat măsuri ca lucrările să se desfăşoare operativ şi fluenţa traficului să fie asigurată în condiţii optime şi de siguranţă.

De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei şi în funcţie de situaţie va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

Autorităţile din ţara vecină au demarat proiectul de reabilitare a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse pe 14 iulie, activitate care se va desfăşura până la data de 28 august.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă