12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPNTCD vrea alianta cu PD-L in Timis

PNTCD vrea alianta cu PD-L in Timis

» Taranistii timiseni nu exclud posibilitatea unei aliante cu PD-L, dupa ce, in plan local, partidul lui Gheorghe Ciuhandu i-a izolat pe democrat-liberali si a pactizat cu PSD.

Alegerile parlamentare din toamna ar putea schimba noile aliante politico-administrative, unele catalogate drept "contra-naturii", incheiate la nivel local imediat dupa scrutinul de luna trecuta. In Timis, se anunta de pe-acum alte noi surprize, menite sa modifice radical actuala formula de guvernare, existenta in prezent atat in administratia locala si judeteana. Majoritatea formatiunilor politice din Timis isi doresc pe liste persoane cu notorietate si bani, care sa reuseasca sa sustina financiar campania electorala si care sa atraga un numar cat mai mare de voturi. Cei mai optimisti sunt taranistii. Acestia spera sa prinda cateva locuri in viitorul Parlament, dupa ce noile modificari legislative le-ar permite sa obtina mandate in Senat si Camera Deputatilor fara sa fie necesar pragul electoral de 5 %.
"Prin pragul electoral alternativ, un partid va fi reprezentat in parlament daca va castiga majoritatea in sase colegii de deputati si trei de senatori, chiar daca nu va intruni cinci la suta", explica vicepresedintele PNTCD Timis, Viorel Sasca. Acesta mai spiune ca "o varianta ar fi alianta cu PNL", insa nu exclude si o alta cu PD-L, "avand in vedere ca suntem partide populare europene".

 

Viceliderul saranist mai spune ca nu exista inca propuneri de candidati, insa filiala a cerut un congres extraordinar al partidului pentru a discuta si studia diverse variante de aliante. In schimb, PD-L studiaza varianta propulsarii in parlament a fostului viceprimar al Timisoarei, Dorel Borza, actualmente consilier judetean, precum si cea a lui Marius Martinescu, marele perdant al alegerilor de la Primaria Lugoj "Vom discuta in Biroul Permanent Judetean o prima lista pentru candidatii la Parlamentul Romaniei. Pana joi se primesc propuneri", a declarat presedintele PD-L Timis, Dorel Borza. si la PSD Timis e mare rumoare vizavi de alegerile parlamentare. Liderul filialei, senatorul Ilie Sarbu, avertizeaza, insa, ca nominalizarile vor fi facute in functie de puterea si prestatia unui candidat si nu dupa simpatii.
"Pentru ca acum este vot uninominal, este nevoie de candidati care sa stie sa comunice cu oamenii", spune Ilie Sarbu. Deocamdata, si-au exprimat dorinta Danut Milos, seful PSD Lugoj, si Ilie Sarbu. Cat priveste PNL Timis, deocamdata nu exista nominalizari, in conditiile in care filiala incearca sa-si revina din socul demiterii fostului lider, Liviu Borha, inlocuit pentru o perioada interimara cu senatorul Adrian Cioroianu, fost ministru de externe. In Timis, PNTCD, PNL si PSD au format o alianta locala anti-PSD.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă