15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Cum se circula duminică în Capitală: PMB a scos în stradă...

UPDATE Cum se circula duminică în Capitală: PMB a scos în stradă 350 de utilaje

UPDATE 16.55: Primarul general interimar, Răzvan Sava, a convocat un nou Comandament de iarnă, duminică, la ora 21:00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Circulaţia este îngreunată pe mai multe străzi din Bucureşti, din cauza zăpezii, dar nu sunt blocaje în trafic, operatorii de salubrizare intervenind cu 349 de utilaje de deszăpezire, pe arterele principale şi pe străzile laterale, potrivit Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a precizat că de la ora 12.00 li s-a cerut operatorilor de salubrizare să cureţe zăpada de pe arterele laterale, pe străzi fiind 70 de utilaje de deszăpezire în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 56 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 39 în Sectorul 5 şi 60 în Sectorul 6.

"La dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) se primesc în continuare sesizări legate de copaci căzuţi din cauza viscolului, iar ALPAB, Poliţia Locală şi operatorii de salubritate intervin pentru ridicarea acestora. În ceea ce priveşte oamenii străzii, în acest moment sunt cazate 487 de persoane în cele două adăposturi ale municipalităţii, nouă dintre acestea fiind adunate de pe străzi de poliţiştii locali în această noapte", potrivit Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a pus la dispoziţie două numere de telefon – 0800.800.868 şi 021.9844 – la care pot fi semnalate problemele ce pot apărea din cauza ninsorii şi a temperaturilor scăzute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit în permanenţă cu utilaje de deszăpezire, pentru ca circulaţia să se poată desfăşura pe toate arterele.

În acest moment, se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje. Nu există artere blocate, există unele probleme punctuale, dar dacă sunt semnalate, se intervine în 10-15 minute. Pe timpul viscolului se intervine în zona cu pasaje, poduri, perimetrul spitalelor şi al instituțiilor de interes public", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Alexandru Ichim a mai spus că municipalitatea a primit o a⁠vertizare meteo de fenomene extreme în Bucureşti, respectiv de viscol şi ninsoare abundentă, între orele 7.00 şi 11.00, iar utilajele intervin pentru a menţine bulevardele practicabile, după ora 11.30, când viscolul se va opri, urmând să se intervină cu forţe complete pentru deszăpezire.

"Solicităm operatorilor să fie pregătiți, după viscol, cu toate utilajele şi forța umană de care dispun, pentru a interveni în teren", a mai spus Alexandru Ichim.

Potrivit sursei citate, ca măsură specială, s-a decis ca toate intervenţiile solicitate ambulanţelor să fie transmise în mod automat şi primăriilor, respectiv operatorilor de salubritate, astfel încât fiecare amulanţă, de la plecarea din dispecerat, să fie asistată de un utilaj de deszăpezire, pentru a putea ajunge cât mai rapid la urgenţe. Alexandru Ichim a precizat că această măsură se va menţine până la ameliorarea condiţiilor meteo.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a precizat că, din cauza viscolului, mai mulţi copaci au căzut în sectoarele 3, 4 şi 6 şi mai multe semafoare sunt defecte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

ANM a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuită pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...
Ultima oră
Pe aceeași temă