12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPloieştenii îşi pot plăti taxele, impozitele şi amenzile la supermarket

Ploieştenii îşi pot plăti taxele, impozitele şi amenzile la supermarket

Persoanele fizice din Ploieşti pot plăti, începând de vineri, taxele, impozitele şi amenzile în trei supermarketuri din municipiu, după ce Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti a instalat în magazinele respective infochioşcuri care colectează aceste dări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti, începând de vineri, persoanele fizice cu domiciliul în Ploieşti pot achita impozitele şi taxele locale, precum şi amenzile stabilite prin procese-verbale, care au intrat în evidenţa SPFL Ploieşti, la infochioşcuri amplasate în incinta a trei supermarketuri.

Plata va fi făcută în baza unui card bancar şi a cărţii de identitate, iar sistemul va deveni funcţional începând cu ora 14.00.

În săptămâna 14 – 19 iunie inspectorii de la finanţele locale vor fi prezenţi, între orele 16.00 şi 20.00, la infochioşcuri, pentru a-i sfătui pe ploieşteni cum trebuie să procedeze.

Directorul SPFL Ploieşti, Simona Dolniceanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ideea amplasării acestor infochioşcuri i-a venit în urma discuţiilor cu oamenii.

“Am constatat că foarte mulţi ploieşteni nu au timp să meargă la casieriile serviciului Public de Finanţe Locale pentru a achita taxe sau impozite şi atunci am gândit că, printr-un astfel de sistem, venim în întâmpinarea contribuabililor şi îi ajutăm să scutească din timpul lor. Un astfel de sistem este implementat în sectorul 6 din Bucureşti, am luat legătura cu colegii de acolo şi am văzut despre ce este vorba”, a spus Simona Dolniceanu.

Şeful SPFL Ploieşti a precizat că, în condiţiile în care plata taxelor şi impozitelor se face prin card bancar, plătitorul nu va achita comisionul băncii, acesta fiind suportat din bugetul instituţiei.

Ea a spus că sistemul este unul extrem de facil, infochioşcurile explicând pas cu pas cum trebuie procedat pentru achitarea dărilor.

Simona Dolniceanu a mai spus că niciunul dintre cele trei supermarketuri nu percepe chirie pentru amplasarea celor trei infochioşcuri.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă