27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialPloi şi răcoare de Paşte

Ploi şi răcoare de Paşte

Cei care au programat o ieşire la iarbă verde în acest week-end vor avea surprize neplăcute din cauza vremii care se anunţă ploioasă, la nivelul întregii ţări şi cu temperaturi scăzute. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat vreme instabilă şi averse în mai multe zone ale ţării în perioada Sărbătorilor de Paşte.

În Muntenia, temperaturile vor fi în creştere până pe 15 aprilie, după care se vor încadra în normele climatologice ale perioadei. Între 14 şi 16 aprilie vor fi ploi temporare, iar apoi se vor întregistra cele mai ridicate temperaturi, urmând ca de pe 20 aprilie să revină precipitaţiile. Oltenii vor avea parte de ploi în intervalul 14-15 aprilie şi acestea vor avea caracter de aversă. Precipitaţiile se vor întoarce apoi pe 20 aprilie, după care şansele de vreme umedă vor fi în scădere.

În Banat, după o încălzire treptată a vremii, va urma, după 12 aprilie, o scădere, ajungându-se sub normele climatologice. Se vor mai semnala ploi temporare, cu caracter de aversă în perioada 14-17 aprilie.

În Crişana, temperaturile nu vor varia prea mult de la o zi la alta şi vor fi normale pentru această perioadă, cu maxime uşor sub normele climatologice. În perioada 14-18 aprilie va ploua.

Cei din Transilvania vor avea parte de ploi cu caracter de aversă în perioada 14-17 aprilie, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Precipitaţii vor fi şi în Dobrogea în zilele de Paşte, la fel şi în Maramureş, unde va ploua până pe18 aprilie. În Moldova, între 14 şi 16 aprilie, vor fi ploi, care vor reveni în jurul datei de 20 aprilie.

La munte, temperaturile minime se vor situa, în medie, sub limita de îngheţ până pe 13 aprilie, dar maximele vor fi în creştere până pe 15 aprilie. Temporar va ploua în perioada 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.  

Cele mai citite

Ministerul român de Externe a convocat celula de criză pentru situația din Orientul Mijlociu. Premierul Ciolacu avea programată o vizită în țări arabe

La Ministerul Afacerilor Externe al României este convocată, în ziua de 15 aprilie 2024, o celulă de criză pentru a analiza situația din Orientul...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...
Ultima oră
Pe aceeași temă