12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPleasca Basescu si plevusca PDL

Pleasca Basescu si plevusca PDL

Emil Boc a fost surprins de camerele de luat vederi strambandu-se in direct atunci cand a aflat ca urmeaza sa fie intrebat despre pensii, salarii, in general despre viitorul romanilor. A vorbit insa cu mare placere despre cum se vor reorganiza departamentele guvernamentale pentru a-si aduce clientela politica de la Cluj, in frunte cu nepoata si soferul pe post de consilieri. Grimasa de sambata seara a premierului este sugestiva pentru marele dezinteres al guvernarii fata de romani. Pleasca Basescu (sintagma folosita de ministrul Culturii, Teodor Paleologu) le aduce beneficii liderilor PDL, preocupati, iata, mai mult sa se infrupte eficient din cascaval decat, de pilda, de viitorul copiilor de la tara carora li se ia subventia pentru transport la scoala sub pretextul meschin al reducerii cheltuielilor bugetare.

Se zvoneste in ultima vreme ca, desi Emil Boc a fost instalat pentru patru ani in fruntea unui guvern amalgamat din doua partide care n-au nimic in comun in afara cuvantului "criza", pe care ambele il inteleg diferit, el ar fi totusi un premier de sacrificiu. Chiar daca ar sti ca este asa, grimasa, venita din sufletul ce se dovedeste mic al lui Boc, arata din plin nepasarea, absenta unei strategii coerente anticriza pentru intreaga societate. El nu si-a putut ascunde neplacerea cauzata de intrebarile legitime pe care si le pun toti romanii ingrijorati de propriul viitor ce se prefigureaza sumbru, marcat de somaj, impovarat de taxe si impozite aberant de mari pentru aceasta perioada.

Basescu functioneaza ca pleasca pentru toti membrii pedelisti ai Guvernului. In egala masura deci si pentru ministrul Turismului. Daca nu era presedintele, mai ajungea Nuti mare demnitar? Aceasta, trimisa in zona Har-Cov, in loc sa le spuna smecherilor care-i cereau bani sa-si promoveze international brandul separatist numit "Tinutul Secuiesc" ca, in calitate de ministru al Turismului, se preocupa numai de promovarea brandului Romania si ca nu incurajeaza autonomia teritoriala, a exclamat stupid ca nici nu stia ca exista "brandul Tinutul Secuiesc". Prin replica sa, ministrul Udrea i-a legitimat pe cei  pe care "pleasca Basescu", recent, ii pusese la punct. Ce mai e de spus? Pana si "presedintele Norvegiei" ar fi murit de ciuda, doamna ministru!

Modul in care s-a comportat partidul prezidential in lunile de cand incearca sa dea impresia ca guverneaza Romania devoaleaza clar adevarata valoare a politicienilor ce-l compun. PDL se autodefineste ca un "partid al primarilor", mandrindu-se cu asta. Liderii democrat-liberali nici nu stiu cata dreptate au. Politicienii pedelisti nu depasesc acest nivel. Partidul nu are personalitati de anvergura. Doar plevusca locala adusa in Capitala pe post de avutie nationala. Mai au o mare pleasca si mult tupeu, fireste. Dar ce se vor face cand Basescu va hotari sa-i intarce politic? Ce vor alege? Au doua posibilitati: ori vor incerca sa se dezbare de balcanicul patriotism local si sa gandeasca in stil mare, ori isi vor lua frumos rudele si protejatii din structurile centrale de putere si se vor intoarce in primarii si consilii judetene, acolo unde le este locul.

Atat Iliescu, cat si Basescu au avut rolul imaginat de Paleologu jr pentru PSD, PDL, chiar si pentru PNL-ul lui Tariceanu. Iar grupurile preferatilor Nicolae Vacaroiu, Adrian Nastase, ulterior Mircea Geoana, dar si Emil Boc, au invatat repede sa "se descurce". Locomotiva trage, vagoanele ajung in depou, stationeaza acolo o vreme, vine alta locomotiva si le impinge la o parte. Cele vechi pleaca incarcate, cele noi sunt gata sa se umple pana la refuz. Pana acum nu si-a pus nici un profitor problema ca marfa era pentru toti calatorii din gara, nu pentru cei cativa aflati vremelnic in vagoane, la incarcat!

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă