5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPlatini este mulţumit de arbitrajul de la Euro 2012

Platini este mulţumit de arbitrajul de la Euro 2012

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat sâmbătă ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa, informează Le Figaro.

“Voi face un anunţ care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European în 2020 în toată Europa. Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizarea acestei idei. Vor exista întâlniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frumoasă”, a spus Platini. „De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa, şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee”, a precizat Platini într-o conferinţă de presă despre Euro 2012, informează Le Figaro.

Conform AFP, Platini este de părere că organizarea unui astfel de turneu final ar fi mai simplă şi mai ieftină. „De ce să obligi o ţară sau două să construiască zece stadioane noi, aeroporturi şi altele? Aşa ar fi un stadion pe ţară, pe oraş, în întreaga Europă. Ar fi mult mai simplu şi mai ieftin. Este o idee, nimic decisiv”, a adăugat el. Comitetul Executiv al UEFA ar putea lua o decizie în legătură cu această variantă în decembrie 2012 sau în ianuarie 2013. Până în prezent, şi-au anunţat candidatura pentru organizarea Euro 2020 Azerbaidjan cu Georgia şi Irlanda cu Scoţia şi cu Ţara Galilor.

Michel Platini, „absolut împotriva” tehnologiei în arbitraj

Arbitrajul în cinci, folosit la Euro 2012, a fost „eficient, corect şi echilibrat”, a declarat sâmbătă preşedintele UEFA, Michel Platini, precizând că este „absolut împotriva introducerii tehnologiei”. „A fost un arbitraj eficient, corect, echilibrat, care a confirmat tot ce aduce arbitrajul în cinci. Voi aveţi tendinţa să vă focalizaţi asupra unei greşeli, dar au fost peste 1.000 de meciuri cu arbitraj în cinci fără probleme”, a spus Platini într-o conferinţă de presă.

Michel Platini, care a instaurat sistemul cu arbitri suplimentari în urmă cu trei ani în Liga Europa şi cu doi ani în Liga Campionilor, a subliniat că este „absolut împotriva tehnologiei şi împotriva introducerii tehnologiei”. „Da, există tehnologie pe linia porţii, de ce nu şi pe linia de fund? Eu nu sunt împotriva tehnologiei pe linia porţii, sunt împotriva introducerii tehnologiei, pentru că nu se va opri aici. Va continua. La startul fazei golului neacordat Ucrainei a fost un ofsaid. De ce să nu fie şi tehnologie pentru ofsaid? Unde se va opri? În orice caz, FIFA şi International Board vor decide. Ceea ce cerem FIFA, în ciuda unei greşeli la acest Euro, este să deschidă o dezbatere privind tehnologia înainte de a lua o decizie”, a adău­gat Platini. 

Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă