22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPlasme si Internet la tarabele de gogosari

Plasme si Internet la tarabele de gogosari

Piata moderna din Mihai Viteazu va fi una aproape SF in domeniu: cu televizoare cu plasma si birou de Internet


Noua piata de legume
din zona Mihai Viteazu, Cluj, va fi dotata cu televizoare cu ecrane-plasma si Internet. La aceste conditii, pretul de inchiriere pentru o taraba a scos tarabagiii care vindeau legume in Piata Mihai Viteazu pana mai ieri in strada.
Radu Vlas, patronul mamutului construit pe locul pietei istorice, care insumeaza piata agroalimentara propriu-zisa, magazine de confectii, parcare si baruri, a gasit de cuviinta sa doteze spatiul destinat producatorilor dupa… model european: cu televizoare cu plasma si cu un birou cu acces la Internet.
In replica la protestul oamenilor de acum doua zile, care au cerut sa li se justifice taxa enorma de masa de 160 de euro/metru liniar, Vlas a incercat ieri sa le ofere ziaristilor un tur al investitiei. 3300 de metri patrati, 430 de locuri de parcare, totul la 17,5 milioane de euro. "Am intarziat cu constructia putin, din cauza conditiilor meteo. Aici, vom avea plasme, ca la asa o investitie nu putem pune un Nei de acum 100 de ani", a concluzionat Vlas cu gesturi largi, indicand locurile televizoarelor de sute de euro. Intre timp, la poarta, pietarii asteptau o reactie din partea lui, sau, mai ales, din partea autoritatilor care le-au promis "locuri mai bune pentru vandut".
"si eu am facut cerere pentru spatiu in piata moderna, dar cand am vazut preturile nu m-am mai dus", spune Lidia Mic, o producatoare de legume din Bontida. Ca si ea sunt inca zeci de pietari din Cluj-Napoca. Unii dintre ei lucrau in zona de cand se stiu, de o viata.
"Eu ce sa fac? Sa-mi vand casa de la tara ca sa ii dau lui? Eu nu castig 7 milioane pe luna, cat costa chiria mesei", se plange o batranica cu mainile la cap.
Cu toate acestea, Radu Vlas spune ca 97% din cele 300 de locuri disponibile au fost deja ocupate si ca unii contractori ai meselor au inchiriat pe un an chiar si cinci mese. "Mesele au fost date numai pe certificate de producator, dar nu e de competenta noastra sa verificam daca sunt bune sau nu", a mai spus Vlas.

Preturi in Piata Mihai Viteazu

Un loc in parcarea din piata Mihai Viteazu va costa trei lei pe ora. Inchirierea unui spatiu comercial la etajul unu, va costa 33 de euro, iar la etajul doi, 27 de euro. Acestora li se adauga cheltuieli comune de sase euro de contractor in parte.
97% din cele 300 de locuri pentru tarabe au fost deja ocupate de catre viitorii vanzatori de fructe si legume.

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă