39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul indiciu real pentru găsirea planorului dispărut

Primul indiciu real pentru găsirea planorului dispărut

O persoană a furnizat azi fotografii ale planorului din Braşov, aflat în zbor, după ce decolase din Ghimbav. Echipele de salvatori continuă şi azi căutările planorului despre a cărui soartă nu se mai ştie nimic. căutările sunt extinse în Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Buzău, anunţă Mediafax.

"Având în vedere că sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetăţean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în judeţul Braşov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective, astăzi vor avea loc mai multe căutări terestre şi aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante şi motoparapante, care pot zbura la joasă înălţime", se arată într-un comunicat trimis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat pentru MEDIAFAX că operaţiunile de căutarea se vor desfăşura astăzi şi în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Creţu, echipele de salvatori vor face căutări în zona Vârfului Penteleu din Munţii Buzăului şi vor încerca să ajungă până la Lacul Vulturilor.

La acţiunile de duminică participă aproximativ 900 de forţe aparţinând MAI, Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Salvamont, Direcţiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari.

De asemenea, la operaţiunile de căutare aeriană participă cinci elicoptere ale MAI şi MApN şi cinci avioane ale Aeroclubului României.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă