25 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialPlaneta Moldova aduce televiziunea pe net

Planeta Moldova aduce televiziunea pe net

Televiziunea viitorului e posibil sa arate cam asa: te asezi in fata computerului, iti alegi ce ai chef sa vezi – la fel cum ti-ai ales si momentul – dintr-o oferta bunicica, din care nu lipsesc filmele, documentarele, muzica si ii dai drumul. Totul este sa-ti fi descarcat inainte player-ul. Puteti sa va antrenati, for free, la www.libertv.ro. “Capul rautatilor”: Florin Braghis, pe care il stiti din Planeta Moldova. Braghis este fondatorul TorrentMedia SRL, compania care a pus LiberTV pe net.
– La ce v-ati gandit cand ati pus pe picioare o… televiziune asa cum este LiberTV? Se poate spune ca LiberTV revolutioneaza ce s-a inteles pana acum prin televiziune?
– Eu consider ca noi am imbratisat realitatea tehnologica existenta astazi si vrem sa exploatam posibilitatile practic nelimitate pe care le ofera Internetul fata de posturile de televiziune clasice (in materie de distributie video). Consider ca LiberTV este o transformare a conceptului de entertainment, deoarece utilizatorii pot sa vizioneze exact ce doresc, atunci cand doresc. In acelasi timp, este o platforma de distributie alternativa pentru producatorii independenti (regizori, studenti, producatori TV), prin care pot sa-si faca vazute operele unei lumi intregi si sa primeasca feedback instantaneu din partea spectatorilor.
– Cati angajati sunt in LiberTv? Din ce vin banii? La cat se ridica valoarea investitiei? Cand preconizati ca LiberTV va putea trai din publicitate?
– Sase angajati. Valorea investitiei nu o pot destainui. Vom incepe sa vindem publicitate in viitorul cel mai apropiat, care va fi sursa noastra primara de venit.
– Cum stati cu drepturile de autor pentru materialele difuzate? E posibil ca la un moment dat cei care vor sa-si descarce player-ul si sa vada productii din arhiva voastra sa o poata face, dar numai contra cost?
– Difuzam productii pentru care avem acordul producatorilor sau productii cu copyright permisiv (gen creative commons).
Raspunzand la a doua intrebare: da, este un aspect pe care-l luam in calcul. Tehnologia de distributie pe care este construit LiberTV permite distributia filmelor de lungmetraj la calitate comparabila cu DVD sau chiar mai inalta (High definition). Din punctul de vedere al comoditatii, download-ul este mult mai accesibil decat cumparatul unui DVD din magazin, deci probabil ca vor exista utilizatori interesati si de aceasta posibilitate.
– Care este concurentul vostru in momentul de fata: televizorul, televiziunile cu transmisii on-line sau un site ca YouTube?
– Nu cred ca este vorba despre o concurenta cu televizorul, deoarece noi nu intram peste emisiunile televiziunilor in prime-time sau asa ceva. Concurenta poate veni din partea unei echipe la fel de motivate sa reuseasca ca si noi, care va dezvolta un produs similar, de aceea obiectivele noastre sunt impunerea pe piata si oferirea unui serviciu exemplar utilizatorilor nostri.
– Aveti vreun standard calitativ? Sau cei care vor sa uploadeze diverse productii o pot face, ca pe YouTube, indiferent de calitatea lor?
– Da, standardul pe care il promovam este calitatea imaginii si decenta artistica a productiilor. Prin “decenta artistica” ma refer la materiale care chiar au ceva de transmis – prin concept, mesaj sau implementare. Vrem sa evitam statutul de “supermarket” video.
– Va ganditi ca in viitor sa produceti propriile emisiuni si documentare?
– Da. Fiind un producator video, abia astept sa iau mainile de pe tastatura si sa pun mainile pe o camera video.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dus la Parchet

Silvestru Șoșoacă a fost ridicat de poliție, în această dimineață, iar acum se află la Parchetul General, unde este audiat. Silvestru Șoșoacă este anchetat pentru...

DNA demontează minciunile primarului Clotilde Armand, care a vrut să se folosească de activitatea Direcției în campanie

Direcția Națională Anticorupție (DNA) transmite că ancheta privind polițiștii locali ai sectorului 1 care luau șpagă de la terase și restaurante a fost demarată...

Nu mai mergem la EURO cu morcovul înfipt. Am trecut pe castraveți bulgărești

Ilustrație: Marian Avramescu Naționala de fotbal a României, condusă de selecționerul Edward Iordănescu, mai bifează o performanță istorică, înainte de turneul final al EURO...
Ultima oră
Pe aceeași temă