12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPixels: o aventură digitală

Pixels: o aventură digitală

Filmul “Pixels: o aventură digitală” aduce începând de azi pe marile ecrane din România personaje îndrăgite ale jocurilor care au făcut istorie în anii ’80-’90. Printre ele, PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert, sau Space Invaders.

Producătorii au creat o versiune tridimensională a jocurilor de 8-biţi pe care le puteai vedea afişate pe ecranul calculatorului, în sălile de jocuri celebre în anii 1980 în America și, după ’90, în România. Scenografulul Peter Wenham a fost primul care s-a ocupat de tranziţia personajelor, de la versiunea clasică de 8 biţi la cea 3D.   După cum spune el, exista riscul ca aceste versiuni 3D ale personajelor să arate prea schematic sau neinteresant.  Atunci le-a venit ideea cu aura luminoasă – o idee aplicabilă obiectelor descompuse în pixeli. 

Nu numai personajele urmau să emită o lumină interactivă, ci şi ţintele atacurilor. Rezultatul a fost uimitor şi pe de altă parte a reuşit să exprime şi modalitatea în care extratereştrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta.

Cele mai surpinzătoare efecte vizuale și cei mai îndrăgiți eroi ai jocurilor ce au făcut istorie în anii ‘80: PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™, sau Space Invaders™ pot fi de acum urmărite în ”Pixels: o aventură digitală”.  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă