19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPiteşti: 83 de familii locuiesc într-un bloc fără pereţi exteriori după ce...

Piteşti: 83 de familii locuiesc într-un bloc fără pereţi exteriori după ce firma a dat faliment

Un număr de 83 de familii din Piteşti locuiesc într-un bloc fără pereţi exteriori după ce firma de construcţii care s-a angajat într-o lucrare de extindere a imobilului a intrat în faliment, iar societatea care a preluat activele a abandonat şantierul lăsându-i pe proprietari cu pagube imense.

Potrivit locatarilor blocului C1 din cartierul Războieni, din dorinţa de a-şi mări spaţiul în care locuiau piteştenii respectivi, asociaţia de proprietari a contractat o firmă pentru executarea lucrării de extindere plus mansardarea imobilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Constructorul ar fi trebuit ca pentru fiecare garsonieră din imobil să mai construiască o cameră şi un balcon, transformând fiecare garsonieră într-un apartament de două camere. În schimbul acestor lucrări, noi, beneficiarii am cedat firmei un teren de 800 de metri pătraţi şi 24 de apartamente rezultate după extindere. Situaţia s-a schimbat radical când firma de construcţii a dat faliment, iar activele acesteia şi contractul au fost preluate de o altă societate. Aceştia din urmă doar şi-au însuşit bunurile asociaţiei şi ne-au lăsat cu găurile în pereţi” a declarat Alexandru Popa, unul dintre locatari.

Înţelegerea a fost semnată în anul 2009, lucrările de extindere începând un an mai târziu, dar fiind oprite după câteva săptămâni, iar oamenii sunt disperaţi pentru că în mijlocul iernii frigul face ravagii în blocul lor fără pereţi.

“Uitaţi-vă în ce condiţii locuim noi acum, la minus 15 grade Celsius, iar asociaţia de proprietari şi noi cei păgubiţi vrem să ne recuperăm bunurile piredute, motiv pentru care am intentat un proces civil şi unul penal celor două firme de construcţii”, a declarat Ion Stancu, un alt proprietar din blocul fără pereţi.

Reprezentanţii primei societăţi de construcţii se apără şi spun că de vină este doar criza care “a băgat firma în faliment”.

“Noi am investit 100.000 de euro în această afacere şi am avut intenţii corecte, a fost o afacere normală, dar criza are consecinţe şi la noi, aşa că am ajuns aici. Criza a băgat firma în faliment”, a declarat administratorul primei societăţi de construcţii, Flavius Marinescu.

În prezent, cei peste 300 de locatari îndură frigul şi aşteaptă ca instanţele de judecată să soluţioneze dosarul şi să stabilească firma care trebuie să continue lucrările la blocul C1 din Piteşti.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă