17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPilotul girocopterului prăbuşit în Harghita a anunţat, imediat după decolare, că aparatul...

Pilotul girocopterului prăbuşit în Harghita a anunţat, imediat după decolare, că aparatul de zbor are probleme

Pilotul girocopterului care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Harghita, şi-a anunţat prietenii alături de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, că aparatul său are probleme la rotor, informează Mediafax

Astfel, pilotul a cerut eliberarea urgentă a pistei, pentru a putea ateriza, afirmă unul dintre prietenii săi.

Citeşte şi: Retrospectiva elicopterelor civile prăbuşite în România, în ultimii 13 ani

Pilotul a decolat, sâmbătă dimineaţa, alături de alţi prieteni, fiecare cu aparatul său de zbor, de pe aerodromul din apropiere de Odorheiu Secuiesc, intenţionând să se îndrepte spre Ghindari, judeţul Mureş.

Mihai Lupu, unul dintre cei care îl însoţeau, a declarat presei că au decolat la ora 10.30, iar după doar 30 de secunde i-a anunţat că are probleme la rotor, cerând să fie eliberată urgent pista pentru a putea ateriza.

“Am întors să-l văd, dacă aterizează ok, şi l-am văzut căzând aici, un nor de fum şi asta a fost”, a povestit prietenul pilotului care a murit.

El a adăugat că zburau împreună de aproape un an şi că niciodată nu s-a întâmplat să aibă probleme.

El a mai spus că aparatul de zbor era nou şi că pilotul îl verificase cu 20 de minute înainte de decolare, inclusiv rotorul.

De asemenea, el a afirmat că la momentul decolării condiţiile de zbor erau bune, era vizibilitate şi nu ploua.

Potrivit unor surse judiciare, girocopterul era pilotat de Alin Neagoe, de 39 de ani, din Bucureşti.

Aceleaşi surse precizează că elicopterul de mici dimensiuni era înmatriculat în Polonia.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, o echipă de experţi criminalişti specializaţi în accidente aviatice s-a deplasat, cu un autolaborator special, la locul prăbuşirii aparatului de zbor.

Accidentul a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la ieşirea din Odorheiu Secuiesc spre comuna Lupeni, unde un girocopter s-a prăbuşit, iar pilotul, în vârstă de 39 de ani, a murit.

Accidentul s-a produs la patru kilometri de Odorheiu Secuiesc, la o distanţă de 100-150 de metri de DN 13A, autorităţile fiind anunţate prin 112 la ora 10.44.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă împădurită şi a luat foc la impactul cu solul.

Acolo au ajuns echipaje ale ISU Harghita, ale Jandarmeriei şi ale SMURD.

Conform comunicatului MAI, primii pompieri care au ajuns la locul accidentului au stins incendiul şi au constatat că la bordul aparatului de zbor, de tip girocopter, era o singură persoană, care în urma prăbuşirii a decedat. Aparatul de zbor era privat, iar pilotul în vârstă de 39 de ani a fost identificat de către autorităţi.

Cele mai citite

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă