15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPeugeot 3008 DKR pregătit să atace Dakarul

Peugeot 3008 DKR pregătit să atace Dakarul

Peugeot 2008 DKR s-a impus anul trecut în Dakar, iar anul acesta a câștigat Silk Way Rally. Pentru sezonul următor al competițiilor rally-raid de anduranță, constructorul francez a pregătit un nou model. Peugeot 3008 DKR este tot un prototip cu două roți motrice, francezii au încredere că se pot impune cu această soluție în fața modelelor cu tracțiune integrală.

Soluția cu traciune spate le oferă câteva avantaje uriașe din perspectiva regulamentului. Spre deosebire de un model cu tracțiune integrală care are garda la sol limitată la 250 mm, prototipurile cu două roți motrice au o gardă maximă admisă de 400 mm, pot fi echipate cu roți mai mari, lucru ce permite un model ce poate depăși mai ușor obstacolele grație consolelor mai mici. Un model cu două roți motrice are și avantajul unei mase reduse, iar copilotul poate regla presiunea în pneuri din habitaclu, lucru care permite o navigare mai ușoară peste suprafețe variate.

Un prototip cu două roți motrice oferă o manevrabilitate mai bună pe secțiunile înguste și virajate, așa cum sunt aproape jumătate din probele noii aventuri Dakar de pe continentul sud-american.

Peugeot 3008 DKR este propulsat de un motor V6 bi-turbo diesel de 3 litri care dezvoltă 340 CP și 800 Nm la 5.000 rpm. 3008 DKR are o viteza maximă de 200 km/h. Noul 3008 DKR este ușor mai mare dinpunct de vedere al dimensiunilor, dar înălțimea a fost redusă. A crescut și ampatamentul la 3.000 mm, iar rezervorul are un volum de 400 litri.

Peugeot are în continuare, probabil, cea mai valoroasă echipă de piloți de pe planetă:  Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Sébastien Loeb și Cyril Despres.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă