19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPetrolul, aproape de 120 dolari/baril

Petrolul, aproape de 120 dolari/baril

Cererea crescuta de petrol din China, India, Rusia si Orientul Mijlociu care pentru prima data a depasit consumul Statelor Unite, a impins pretul pe barilul de titei spre un un nou maxim istoric, de aproape 120 dolari pe baril.

Petrolul destinat pietei americane s-a stabilizat la 118 dolari pe baril, dupa un maxim istoric de 119,90 dolari pe baril atins anterior. Acest nivel a fost atins ca urmare a majorarii cererii de titei in China, al doilea mare consumator de energie din lume, precum si din cauza temerilor privind situatia livrarilor din Rusia si Nigeria. O alta cauza este devalorizarea dolarului american, care a atins marti pentru prima data nivelul de 1,6019 dolari/euro.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa londoneza, se tranzactioneaza la nivelul de 115,97 dolari pe baril, dupa un varf de 116,75 dolari pe baril.

 

Potrivit analistilor, o crestere excesiva a pretului petrolului poate declansa o criza economica globala.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă