16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPește rar descoperit în Marea Neagră

Pește rar descoperit în Marea Neagră

O specie rară de pește a fost găsită, la începutul săptămânii, în Marea Neagră. Descoperirea a fost făcută de pescarii unei cherhanale din Agigea, care au ieșit în larg cu bărcile.

În năvoadele lor s-a prins un pește pe care nu îl mai văzuseră. Exemplarul a fost adus la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, iar specialiștii de aici l-au identificat. Este vorba despre un sparid (denumirea științifică este Diplodus puntazzo).

„Este un pește nemaiîntâlnit de multă vreme. A urcat în Marea Neagră din Marea Mediterană“, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Multe specii de sparid sunt hermafrodite. Unele dintre acestea se dezvoltă inițial la momentul maturității sexuale ca masculi și se transformă mai târziu în femele, altele se transformă din femele în masculi.

În ultimele săptămâni, în apele Mării Negre a pătruns, în premieră, și un tip de broască țestoasă care trăiește în Marea Mediterană, dar și o specie de crab albastru, întâlnită inițial în apele americane. Apariția acestor specii este cauzată, cel mai probabil, de încălzirea apelor din Marea Neagră. Nu este exclus nici transportul accidental cu apele de balast ale navelor. 

Cele mai citite

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă