21.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 800 de turişti, vineri, pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Peste 800 de turişti, vineri, pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Peste 800 de oameni s-au aflat, vineri, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, transmite Agerpres.

Astfel, încă sunt condiţii bune de schiat la Buşteni, pe pârtia Kalinderu I, unde se află aproximativ 600 de turişti, dar şi pe cele patru tronsoane de pârtie deschise la Azuga, pe care se află peste 200 de schiori.

Citeşte şi: 400 de turişti, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, în prima zi a anului

De asemenea, pe Pârtia Nouă din Sinaia, singura din staţiune care dispune de o instalaţie de zăpadă artificială, se află zeci de turişti care se dau cu sania.

Din cauza temperaturilor ridicate şi a faptului că nu a nins, la Sinaia nu se poate schia pe nicio pârtie. Totuşi, autorităţile au amenajat o porţiune din Pârtia Nouă pentru ca turiştii să se poată da cu sania, ei având la dispoziţie şi un patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi deschis în centrul staţiunii, în Parcul ‘Dimitrie Ghica’.

Alte câteva sute de turişti au profitat de temperaturile pozitive şi au urcat pe munte, la Cota 2.000 din Sinaia, pe Platoul Bucegi sau la 1.500 de metri altitudine în Azuga pentru a se plimba şi pentru a admira priveliştea.

Citeşte şi: Traficul, deviat pe Valea Prahovei, din cauza aglomeraţiei

‘E senin şi cald. Foarte mulţi turişti au urcat cu telegondola la 1.530 de metri de unde se vede tot Abruptul Bucegilor, dar şi masivele Postăvaru şi Piatra Mare’, a declarat Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din Azuga.

 

Cele mai citite

Keir Starmer, liderul care promite o nouă Eră pentru Partidul Laburist și Marea Britanie

De la procuror-șef la lider politic, Starmer are rădăcini modeste și este descris ca fiind respectuos, auster și ușor plictisitor Carieră și critici Potrivit sondajelor, Keir...

Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România?

Întrebarea din titlu este pe buzele tuturor. Pe cine vrea Hegemonul? Cum sunt așezate astrele în constelația europeană? Cui întinde pătura magică establishment-ul de...

Macron s-a umflat prea tare la categoria Cocoș galic și își dă cu stânga-n extrema dreaptă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, care și-a umflat mușchii la categoria Cocoș galic, pentru a-l impresiona pe liderul de la Kremlin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă