19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPeste 80 de persoane, ucise vineri în oraşul sirian Hama

Peste 80 de persoane, ucise vineri în oraşul sirian Hama

Numărul persoanelor ucise vineri de forţele guvernamentale în oraşul sirian Hama, din vestul ţării, ar putea depăşi 80, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie cu sediul la Londra, care citează surse medicale de încredere, potrivit NewsIn.

Membrii forţelor de securitate au deschis foc nediscriminatoriu asupra demonstranţilor care ieşiseră pe străzi după rugăciunea de vineri, au declarat martori oculari.

Dacă bilanţul se confirmă, este una dintre cele mai negre zile ale protestelor siriene. Unele surse vorbesc chiar despre 100 de morţi.

La Hama, acum 29 de ani, Hafez al-Assad, tatăl actualului preşedinte Bashar al-Assad, a înăbuşit o revoltă armată în urma căreia până la 30.000 de oameni au fost ucişi, iar unele părţi ale oraşului au fost efectiv făcute una cu pământul.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului au estimat că peste 1.000 de oameni au fost ucişi în Siria de la mijlocul lunii martie, când au început demonstraţiile antiguvernamentale.

Demonstraţiile de vineri, care au avut loc în întreaga ţară, au fost dedicate copiilor care au luat parte la revoltele împotriva regimului sirian.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă