31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 5.000 de persoane, instruite pentru aplicarea Legii Drepturilor Copilului

Peste 5.000 de persoane, instruite pentru aplicarea Legii Drepturilor Copilului

Aproximativ 2.000 de reprezentanti ai institutiilor care au responsabilitati in domeniul protectiei drepturilor copilului (asistenti sociali, cadre didactice, personal medical, preoti, magistrati si politisti), precum si peste 3.200 de asistenti sociali din toate primariile si Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din intreaga tara participa la atelierele de formare care au ca tema Legea 272/2004. Aceasta ampla campanie educationala derulata de ANPDC este finantata de UE – printr-un program PHARE – si se intituleaza „Drepturile Copiilor sunt lege!”.
Campania a demarat la Bucuresti cu un atelier-pilot, destinat profesionistilor. Intre 29 august si 28 octombrie, la Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara sunt gazduite 100 de ateliere pentru categoriile profesionale care intra in contact cu copii in activitatea lor zilnica. In perioada noiembrie 2005-ianuarie 2006 vor avea loc alte 100 de ateliere la care participantii vor analiza rezultatele aplicarii cunostintelor dobandite si vor cauta sa identifice solutii in vederea depasirii dificultatilor cu care se confrunta in activitatea lor.
Alte 86 de ateliere care reunesc asistenti sociali din toate primariile si Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se desfasoara in fiecare judet in perioada 31 august-11 octombrie a.c.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă