15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCu cât se vinde scrisoarea unei supraviețuitoare de pe Titanic

Cu cât se vinde scrisoarea unei supraviețuitoare de pe Titanic

O scrisoare de mână a unei aristocrate engleze, supraviețuitoare a naufragiului pachebotului Titanic, a fost scoasă la licitație și va fi vândută pentru o sumă între 4000 și 6000 de dolari, informează Mediafax.

Creatoarea de modă Lady Duff-Gordon a scris o scrisoare de două pagini, adresată unui prieten, la puţin timp după naufragiul pachebotului Titanic. Licitația se va desfășura online, între 15 și 21 ianuarie, pe site-ul RRAuction, iar pe 22 ianuarie va fi licitată la sediul din Boston al casei de licitaţii.

Supraviețuitoarea şi soţul său, Sir Cosmo Duff-Gordon, s-au urcat într-o barcă de salvare, în care au mai fost îmbarcate doar 12 persoane, dintre care şapte membri ai echipajului. Ambarcațiunea ar fi putut transporta 40 de persoane. Cuplul a fost acuzat că ar fi plătit membrii echipajului pentru a nu mai merge în căutarea altor naufragiaţi, acuzaţii considerate ulterior nefondate de către anchetatori.

Citește și: Ultima epistolă scrisă pe Titanic, vândută la licitație

Documentul a fost scris în perioada anchetei care a avut loc între 2 mai şi 12 iulie 1912. În scrisoare, Lady Duff-Gordon, care avea 48 de ani la data redactării textului, se plângea de modul în care a fost tratată în Anglia, „unde se pare că nu am făcut ce trebuia făcut când am fost salvaţi! Este ruşinos!".

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în largul coastelor Canadei, în regiunea Terra Nova, după ce a lovit un aisberg, ducând la moartea a 1.500 de oameni.

Cele mai citite

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă