14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPeste 260 de utilaje vor împrăştia material antiderapant pe străzile din Capitală

Peste 260 de utilaje vor împrăştia material antiderapant pe străzile din Capitală

Peste 260 de utilaje ale operatorilor de salubrizare vor împrăştia material antiderapant pe străzile din Capitală, în special în zonele pantelor, rampelor şi podurilor, viceprimarul Victor Iovici anunţând, la comandamentul de iarnă, că luni nu au fost blocaje din cauza ninsorii, informează Mediafax.

Viceprimarul Victor Iovici a spus, la comandamentul de iarnă convocat luni seară, că utilajele de deszăpezire au acţionat în ultimele ore în special pe arterele laterale şi în staţiile şi peroanele RATB.

De asemenea, operatorii de salubrizare au curăţat zăpada de la rigole şi din dreptul gurilor de canalizare.

Societăţile de salubrizare au pregătite 266 de utilaje, pentru intervenţie urgentă cu antiderapant în apropierea pantelor, rampelor şi podurilor. Astfel, în Sectorul 1, societatea Romprest va interveni cu 49 de utilaje, în Sectorul 2 sunt 50 de utilaje ale societăţii Supercom, în Sectorul 3 sunt 46 de utilaje ale firmei Rosal, în Sectorul 4, societatea Rebu are 46 de utilaje, în Sectorul 3 sunt 18 utilaje ale firmei Romprest şi în Sectorul 6 sunt 57 de utilaje ale firmei Urban.

Victor Iovici le-a solicitat responsabililor de la Luxten să dispună îndepărtarea ţurţurilor din pasaje, iar celor de la Administraţia Parcurilor să intervina cu antiderapant şi pe trotuarele din exteriorul parcurilor.

Totodată, în Calea Şerban Vodă 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti oamenii străzii vor primi îngrijiri şi mâncare caldă.

Bucureştenii care văd pe străzi oameni fără adăpost sunt rugaţi să sesizeze autorităţile la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Începând de luni dimineaţă, în Bucureşti şi în mai multe zone din Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură a început să ningă. Meteorologii au anunţat că în aceste zone va ninge până marţi, la ora 4.00.

De asemenea, în sud-estul ţării şi la munte, vântul va avea intensificări, viscolind temporar ninsoarea, mai ales în Dobrogea, iar pe litoral va apărea poleiul.

 

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...
Ultima oră
Pe aceeași temă