10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPeste 10.000 de turiști vor petrece Revelionul în stațiunile de pe Valea...

Peste 10.000 de turiști vor petrece Revelionul în stațiunile de pe Valea Prahovei

Peste 10.000 de turiști se află, miercuri, în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul, relatează Mediafax.

Potrivit operatorilor din turism, aproape toate locurile de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate la acest sfârșit de an, multe dintre rezervări fiind făcute în ultimele zile, după ce la munte a nins și se poate schia în condiții foarte bune.

Astfel, peste 10.000 de turiști vor petrece sfârșitul de an în stațiunile de pe Valea Prahovei, fie la unitățile de cazare omologate, fie în vilele de vacanță din Azuga, Bușteni și Sinaia.

În ultima zi a anului, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe pârtiile de schi.

În stațiunea Azuga, unde miercuri după-amiază pe pârtii sunt sute de turiști, termometrele arată minus 16 grade Celsius, iar toate pârtiile sunt acoperite atât cu zăpadă naturală, cât și cu un strat de zăpadă artificială. Conform administratorului domeniului schiabil al stațiunii, Vasile Richea, la Azuga sunt deschise pârtiile Cazacu, Sorica, pârtiile pentru copii și pentru începători, iar telegondola și celelalte instalații de transport pe cablu funcționează.

Și în stațiunea Bușteni, pe pârtia Kalinderu și în parcul de distracții de la baza pârtiei se află, miercuri, aproximativ 1.500 de iubitori ai sporturilor de iarnă, a declarat administratorul pârtiei, Mihai Dobre. Pe pârtia din Bușteni stratul de zăpadă este de 35 de centimetri, condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune, iar miercuri după-amiază termometrele indică minus 14 grade Celsius.

În Sinaia, stațiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de peValea Prahovei, se schiază pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului și Valea Soarelui.

Potrivit salvamontiștilor, miercuri funcționează în condiții normale toate instalațiile de transport pe cablu, iar sute de turiști petrec ultima zi din an pe pârtie, la schi și snowboard.

Cei mai mulți dintre turiștii care au ales să petreacă Revelionul în stațiunile de pe Valea Prahovei și din Brașov s-au cazat încă de marți, astfel încât miercuri Drumul Național 1 nu mai este aglomerat.

Preţurile practicate anul acesta de hotelierii de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele de anul trecut. Preţul pentru cazare porneşte de la 176 de lei de persoană pe noapte la pensiuni şi poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanţă de cinci nopţi la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele pentru vacanţa de Crăciun. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de cazare pentru staţiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate în totalitate cu câteva săptămâni înainte, anul acesta au fost locuri disponibile până cu câteva zile înainte de Revelion.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă