1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPeste 1.500 de oameni au fost EVACUAŢI în Spania, din cauza unui...

Peste 1.500 de oameni au fost EVACUAŢI în Spania, din cauza unui incendiu de vegetaţie

Autorităţile spaniole au evacuat peste 1.500 de persoane din cauza unui puternic incendiu de vegetaţie.

Incendiul a izbucnit într-o zonă montană din vestul ţării, informează cotidianul El Pais, citat de Mediafax.

Incendiul afectează 5.000 de hectare de vegetaţie în zona Sierra de Gata, situată în provincia Extremadura, în vestul Spaniei.

Din cauza incendiului, autorităţile au dispus evacuarea preventivă a 600 de persoane din satul Acebo. Alte 950 de persoane au fost avacuate în satul Perales del Puerto. Sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă