7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialPervez Musharraf, ARESTAT PREVENTIV

Pervez Musharraf, ARESTAT PREVENTIV

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf s-a predat justiţiei, care l-a arestat preventiv, a anunţat un avocat, citat de AFP.

Amintim că, joi, un tribunal pakistanez a ordonat arestarea lui Pervez Musharraf, care s-a întors recent din exil în speranţa de a participa la alegerile generale, în legătură cu demiterea unor judecători în perioada în care se afla la putere.

Citeşte şi Justiţia pakistaneză a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf

“Avocatul nostru a cerut prelungirea perioadei de eliberare pe cauţiune în dosarul judecătorilor”, a declarat Muhammad Amjad, un purtător de cuvânt al formaţiunii politice a lui Musharraf.

“Cei care îl acuză nu au evocat argumente serioase (în favoarea arestării sale). Prin urmare, noi credeam că eliberarea lui pe cauţiune ar fi trebuit prelungită fără probleme, dar spre marea noastră surprindere judecătorul a respins prelungirea şi a ordonat arestarea (lui Musharraf)”, a adăugat el.

Citeşte şi FOTO+VIDEO. Un avocat a aruncat cu PANTOFI în Pervez Musharraf

Acelaşi tribunal prelungise recent până joi eliberarea pe cauţiune a lui Musharraf în acest caz.

Generalul în retragere, care asista la audiere, a părăsit imediat tribunalul din Islamabad sub protecţia gărzilor sale de corp, potrivit unui fotograf al AFP prezent la faţa locului.

Pervez Musharraf este liderul APML (All Pakistan Muslim League), un partid înfiinţat în exil care nu are niciun deputat în Adunarea în exerciţiu. Un tribunal pakistanez a exclus, în această săptămână, candidatura sa la alegerile generale din 11 mai.

Citeşte şi Fostul preşedinte Pervez Musharraf vrea să se întoarcă în Pakistan, în timp ce talibanii ameninţă că îl vor ucide

Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...

Hidroelectrica lansează o nouă licitație pentru centrala Vidraru. Contract de 188 de milioane de euro

Hidroelectrica a reluat licitaţia pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, prin intermediul sistemului electronic de achiziţii publice (SEAP), informează compania, printr-un comunicat. Valoarea estimată a contractului...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă