14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPerdelele, o modalitate practică de separare a spaţiilor

Perdelele, o modalitate practică de separare a spaţiilor

Când aveţi de amenajat un apartament mic, divizarea spaţiilor reprezintă o acţiune fundamentală, dar mai greu de realizat. Având în vedere că pereţii reduc semnificativ din suprafaţa utilă a locuinţei, trebuie găsite alte soluţii de separare a funcţiunilor.

Dar nu numai pentru apartamentele foarte mici este necesară separarea spaţiilor. Soluţia poate fi foarte bună şi în cazul spaţiilor mari, oarecum atipice. De exemplu, o garsonieră care prezintă un spaţiu mare (40 sau chiar 50 mp), un apartament care are un living de dimensiuni mari (35 – 40 mp) şi un dormitor mic, un spaţiu provenit dintr-o reconversie, un loft, etc. În toate aceste cazuri de spaţiu/camera de dimensiuni mai mari, pentru traiul mai comod de zi cu zi este necesară o delimitare flexibilă a zonelor dedicate diferitelor activităţi: birou, relaxare/divertisment, etc.

Dacă sunt utilizate corect, efectele de ordin estetic ale perdelelor vor fi pe masură. În plus, sunt şi practice, putând delimita foarte bine diferite arii ale locuintei, cum ar fi bucătăria de living sau livingul de dormitor. În mod similar, se poate separa dormitorul de alte zone ale casei, daca aveţi o locuinţă de tip studio (garsonieră).

Alegerea perdelelor sau a draperiilor se face după gusturile personale, însă într-un spaţiu mic există unele restricţii legate de culoare, grosime, etc. De exemplu, este recomandat să evitaţi culorile închise şi să vă orientaţi către nuanţe luminoase pentru a oferi deschidere vizuală.

De asemenea, sunt indicate perdelele simple, monocrome şi cu o textură uşoară. Ţesăturile grele, atât în cazul perdelelor, dar mai cu seamă a draperiilor au o amprentă mai mare în decor şi încarcă vizual spaţiul, iar dacă materialul este gros nu permite pătrunderea luminii naturale.

O soluţie interesantă şi modernă o reprezintă perdelele de tip roman shade, de exemplu din in care asigură şi răcoare pe timpul verii.

Sursa foto: http://www.arredoidee.com

 

 

Cele mai citite

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă