18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de...

Percheziții la evazioniștii din Buzău, Giurgiu și Ilfov. Prejudiciul, nouă milioane de lei

Polițiștii efectuează, miercuri, 12 percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, informează Poliția Română.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la nouă milioane de lei.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziții fictive de piei de animale de la mai multe firme din județele Giurgiu şi Ilfov.

Între societățile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepționa marfa fictivă.

Ulterior, banii obținuți erau spălați prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obținute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.         

Polițiștii de investigare a criminalității economice urmează să pună în aplicare șase mandate de aducere. 

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă