0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPercheziții de amploare în patru județe, într-un dosar de trafic de droguri...

Percheziții de amploare în patru județe, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. 80 de persoane vor fi aduse la audieri

68 de percheziții au loc, marți dimineața, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, într-un dosar de trafic naţional şi internaţional de droguri de risc mare. Astfel, în acest dosar, vor fi aduse la audieri 80 de persoane.

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara fac 68 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

DIICOT precizează că, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite.

Potrivit sursei citate, majoritatea suspecţilor ar fi ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara. Suspecţii sunt bănuiți că ar fi văzut droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile.

Potrivit DIICOT, în decembrie, suspecţii M.I.M. şi M.M.C. au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamină şi peste 1000 pastile ecstasy), pe care le achiziţionaseră anterior din Olanda.

La activităţi participă şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş –Severin, precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Cele mai citite

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă