12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPeer Steinbrück, adversarul lui Merkel, exclude o alianţă cu stânga radicală

Peer Steinbrück, adversarul lui Merkel, exclude o alianţă cu stânga radicală

Candidatul social-democraţilor germani (SPD) la funcţia de cancelar Peer Steinbrück a exclus o alianţă atât cu partidul Die Linke (stânga radicală), cât şi cu partidul Piraţilor, într-un interviu pentru ediţia online de duminică a Welt am Sonntag, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“SPD nu va constitui o coaliţie cu Die Linke. Piraţii (un partid tânăr care apără libertatea şi respectarea vieţii private pe Internet) nu vor să guverneze şi nici nu ar putea să o facă”, a declarat Steinbrück, desemnat în mod oficial vineri candidat al opoziţiei în vederea alegerilor legislative din 2013.

“Nu vrem o mare coaliţie. Vrem o coaliţie roşu-verde”, cu partidul ecologist, a declarat Steinbrück, care a fost în perioda 2005-2009 ministru de Finanţe al Angelei Merkel într-un Guvern de “mare coaliţie” al conservatorilor şi social-democraţilor.

“Nu voi mai fi un ministru al Cabinetului Merkel”, a dat el asigurări.

“Astfel, vom face totul pentru a fi cât mai puternici posibil şi pentru a conduce Guvernul. Având în vedere actualele turbulenţe din Europa, nu vom putea conduce un Guvern minoritar”, a mai precizat candidatul SPD.

Una dintre cele mai importante provocări pentru Peer Steinbrück, cunoscut pentru viziunea sa ortodoxă în privinţa politicilor bugetare, este să câştige voturile aripii de stânga a electoratului său.

Cancelarul conservator Angela Merkel, care candidează pentru un al trilea mandat, rămâne în continuare favorită.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă