10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPe ce cheltuie banii Poliţia Română

Pe ce cheltuie banii Poliţia Română

Peste 21,4 milioane de lei a cheltuit Poliţia Română, în luna ianuarie, conform Raportului de execuţie bugetară din luna ianuarie 2015, urcat în platforma „Transparență Bugetară” a Ministerului Finanţelor Publice. În comparaţie, în luna februarie, au fost cheltuiţi peste 42,2 milioane de lei.

Citeşte şi: Premierul Cioloș cere ministerelor transparență bugetară. Ce ministere NU sunt transparente

Cu salariile de bază s-a chetuit cei mai mulţi bani. Conform raportului, în luna ianuarie, 6,3 milioane de lei au fost cheltuiţi pentru remuneraţia poliţiştilor. La această sumă se adaugă indemnizaţiile pentru şefi, care au mai scăzut din buget încă 87.319 lei. În afară de aceste sume, tot în sfera salarizării, mai sunt cheltuieli cu sporuri pentru condiţii de muncă, indemnizaţii de delegare, indemnizaţii de detaşare, norme de hrană, bani pentru uniforme, transport, contribuţii sociale, etc.

În munca de poliţie sunt necesare şi numeroase deplasări în străinătate, fie pentru aducerea sau prinderea unor infractori, fie pentru schimburi de experienţă. Pentru astfel de deplăsari, Poliţia a cheltuit din buget, în luna ianuarie, aproape 700.000 de lei.

Sunt însă şi cazuri în care poliţia este obligată la despăgubiri civile.Tot aproape 700.000 de lei au fost plătiţi pentru cazuri în care oamenii legii au fost nevoiţi să plătească.

În luna februarie, s-au cheltuit de două ori mai mulţi bani pentru salariile de bază. Aproape 13 milioane de lei au constituit remuneraţia poliţiştilor la care se adaugă cheltuieli cu indemnizaţiile de conducere, aproximativ 170.000 de lei, plus alte sporuri pentru condiţii de muncă, indemnizaţii de delegare, indemnizaţii de detaşare, norme de hrană, bani pentru uniforme, transport, contribuţii sociale, etc.

Mai mulţi bani pentru deplasări în străinătate

În luna februarie, din bugetul Poliţiei Române au fost cheltuiţi peste 1,4 milioane de lei pentru deplasări în străinătate, dubu faţă de luna ianuarie. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă