12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPD ii arunca manusa lui Ciuhandu

PD ii arunca manusa lui Ciuhandu

» Presedintele Consiliului Judetean Timis vrea sa fie primarul Timisoarei

Filiala Timis a Partidului Democrat (PD) a intrat, de ieri, in campanie electorala pentru alegerile locale din vara anului viitor, a anuntat presedintele formatiunii, Dorel Borza. Dupa multe insistente din partea mass-media, Borza a anuntat, in sfarsit, in mod oficial, si candidatul pentru fotoliul de primar al Timisoarei. Acesta este actualul sef al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, care, insa, nu s-a aratat prea incantat de nominalizare.
De altfel, chiar zilele acestea, in urbe s-a vehiculat ca presedintele filialei PD Timis ar fi profitat de prezenta, la Timisoara, a lui Traian Basescu, care i-ar fi impus lui Ostaficiuc sa intre in cursa pentru primarie. Aceasta in conditiile in care seful CJ este singurul contracandidat serios, cu sanse reale, in batalia cu actualul primar, Gheorghe Ciuhandu. Rezultatul scrutinului de duminica a grabit oarecum strategia de campanie a democratilor timisoreni, care, dupa o urcare spectaculoasa in preferintele electoratului de pe malurile Begai (de la 6 %, in 2000, la 34,6 % in noiembrie 2007) s-au decis sa opereze cateva schimbari importante in staff-ul partidului.
Surpriza de campanie a fost readucerea fostului sef al vamilor din vestul tarii, Gheorghe Ciobanu, inapoi in randurile partidului. Acesta si-a dat, tot ieri, demisia din functia de subprefect al judetului si a fost numit presedinte al PD Timisoara, in locul lui Ludovic Zudor. "Partidul i-a cerut sa vina inapoi spre partid, asa cum tot partidul i-a cerut in aprilie sa dea concurs pentru functia de subprefect", a declarat Dorel Borza. Pe de alta parte, Gheorghe Ciobanu s-a abtinut sa comenteze colaborarea cu prefectul Ovidiu Draganescu si a afirmat doar ca nu poate da decat o nota proasta acestei experiente. "Nu sunt un om de mana a doua", a conchis Ciobanu.

Manifestarile organizate sambata, 1 decembrie, la Alba Iulia, cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale, vor include si o defilare ce va cuprinde detasamente de militari aduse din afara judetului. Potrivit colonelului Voicu Cioara, comandantul garnizoanei Alba Iulia, la defilare vor participa detasamente formate din 40 de militari din specialitatile Infanterie, Vanatori de munte si Academia Fortelor Terestre. Acestora li se vor adauga detasamente ale Jandarmeriei Romane si Colegiului Liceal Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia. Aceste formatiuni vor avea antrenamente pe traseul de defilare in zilele de 28 si 30 noiembrie.
Institutia Prefectului Alba ar fi dorit ca la Alba Iulia sa fie organizata o parada militara care sa includa si tehnica de lupta. Reprezentantii Ministerului Apararii au respins aceasta cerere pe motiv ca transportul tehnicii de lupta la Alba Iulia impune costuri ridicate.
Programul oferit celor care vor veni la Alba Iulia nu difera foarte mult de cel din anii trecuti. Organizatorii pregatesc o parada a portului popular, concerte de muzica populara si usoara si un foc de artificii. De asemenea, Ziua Nationala este marcata si de o microstagiune de teatru care deja a inceput si care aduce la Alba Iulia nume importante ale scenei romanesti, printre care Dan Puric, Radu Gheorghe, Mihai Bisericanu si multi altii, dar si oaspeti straini, printre care pot fi amintiti artistii de la Balshoi Teatre din Moscova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă