12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPCR: Parlamentul, Călin, România! | OPINIE

PCR: Parlamentul, Călin, România! | OPINIE

Putem dispărea toți, țara poate să fie înghițită precum Atlantida, dar, cât timp rămâne Tăriceanu în Parlament, nația noastră e întrupată în el și nu ne mai trebuie nimic. Noi, cei care le plătim salariile, nu existăm fără ei. De aceea chiar merită să-și mărească lefurile, sfidându-ne superior.

„Toate celelalte instituții și puteri ale statului pot fi copleșite ori pot dispărea, dar atât timp cât Parlamentul dăinuie, atât timp cât deliberează și legiferează, națiunea rămâne întreagă și neînvinsă“, declamă Constantin Călin Anton Popescu-Tăriceanu de la amvonul pe care s-a cocoțat trădând fără nicio greață idealurile lui I.C. Brătianu, pe care-l pomenește fără să sughită. Se întoarce în mormânt bătrânul liberal văzând cum cei care vorbesc despre el stau în capul mesei puse de urmașii comuniștilor.

După Călin Anton Etc., potopul! Cât e el în fruntea celei mai hidoase întrupări a minciunii, noi putem să ne dizolvăm ca fumul de trabuc. Iar celelalte puteri sunt doar ca să-și bată ei joc de ele. Nu sunt deloc necesare. Un discurs perfect pentru Marea Adunare Națională de pe vremea lui nea Nicu. Atunci nu exista decât o putere. Partidul, Ceaușescu, România! La asta visează și el, Constantin Călin Anton Etc. O spune clar, nu e nevoie nici măcar de cei care i-au votat.

„O națiune își poate pierde teritoriul, populația, capitala și armata, dar rămâne vie și trează atât timp cât continuă să fie întrupată de Parlament“, conchide CCAPT.

Asta ați înțeles când românii au votat la referendum ca să fiți mai puțini? Că reprezentați națiunea?

Păi, hai să o luăm pe rând. Teritoriul a rămas, dar a fost jefuit tocmai de marii politicieni din minunatul Parlament. Populația ați pierdut-o, pentru că peste 60% dintre români au stat acasă la ultimele alegeri. Capitala a ieșit în stradă împotriva Guvernului și a Parlamentului. Armata o terminați voi când îi tot batjocoriți bugetul. Oricum, nu-mi aduc aminte ca prin Afganistan sau Irak să-și fi pierdut viața vreun parlamentar. Dar să spui că națiunea dăinuie doar pentru că există ei în Parlament e ca un scuipat în ochii tuturor românilor.

Nu, domnule, nu reprezentați nicio națiune.

Și nici deputatul Auto, senatorul infractor Cătălin Voicu, cu șoferul lui cu tot, ori condamnatul-șef de la Camera Deputaților nu au cum să fie întruchiparea nației. Reprezentați doar grupuri de interese străine de tot ce înseamnă neamul ăsta.

Ați rezolvat cumva problemele din Sănătate și pe cele din Educație și nu ne-am dat noi
seama? Pentru că sunteți în acest minunat Parlament din 1990, domnule Tăriceanu. Dacă este întruchiparea nației, de ce n-ați făcut nimic și pentru oameni în atâta amar de vreme? Nu singur, ci împreună cu ceilalți aleși despre care spuneți că ar fi, de fapt, țara.

Sunteți doar niște lăcuste care devorați tot sub pretextul unei democrații originale scrise indescifrabil pe un bilet la ordin fără acoperire emis din patru în patru ani pentru noi. Odată și-odată tot o să dispăreți. Dar, până atunci, lăsați-ne așa cum suntem, măcar nu mai stricați. Deși nu avem pentru ce, vă plătim în continuare, stați liniștiți, dar nu ne mai jigniți.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă