11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPavarotti omagiat in Noaptea Alba

Pavarotti omagiat in Noaptea Alba

Celebrul tenor italian Luciano Pavarotti, decedat la inceputul acestei luni, a fost omagiat, sambata noaptea, de miile de bucuresteni prezenti in Piata Constitutiei pentru a marca 'Noaptea Alba' a Capitalei. Inegalabila sa voce a rasunat din nou in noapte cu aria 'Nesun Dorma' din opera Turandot de G. Puccini, in timp ce imagini infatisandu-l pe tenor erau proiectate pe Palatul Parlamentului, informeaza Rompres. Cel care, la 11 august 1999, facea un cadou romanilor concertand, cu ocazia eclipsei totale de Soare, in chiar aceasta piata, a fost aplaudat, sambata noapte, indelung.

 

Bucurestiul si-a sarbatorit in noaptea de 22 spre 23 septembrie, intre orele 18,00 si 4,00, Ziua de atestare documentara, urmand sa fie astfel acceptat in galeria organizatorilor de evenimente 'Noaptea Alba', alaturi de orase precum Paris, Bruxelles, Roma, Madrid si Riga.

 

Manifestarile – spectacole de teatru, muzica, acrobatii si focuri de artificii – au fost organizate de Primaria Capitalei, prin ArCuB, care a pregatit un program artistic inedit, sustinut de artisti profesionisti romani si straini. Reprezentatiile s-au constituit in adevarate premiere pentru Bucuresti, desfasurandu-se in diverse puncte din Capitala, teatre, muzee, pe strazi in Centrul istoric, Piata Constitutiei.

 

Un spectacol 'Le Arti per Via', un amestec de teatru stradal si grup folk, a avut loc in Piata Constitutiei-Piata Unirii, iar trupa franceza de teatru stradal Malaba a deplasat la Bucuresti un car alegoric. Au fost astfel sustinute spectacole de papusi, carnaval si acrobatii, dar si concerte in aer liber ale unor trupe romanesti ca Proconsul si Zdob si Zdub.

 

Palatul Parlamentului a servit drept suport pentru proiectii vizuale, spectaculoase, realizate in manifestarea 'Urban Art'.

 

Atmosfera speciala pentru 'Noaptea Alba' a fost completata, de la ora 2.00, de un impresionant show multimedia si laser proiectat pe un ecran imens de apa, pe raul Dambovita.

 

In 'Noaptea Alba', teatrele, galeriile de arta si muzeele bucurestene au fost deschise, accesul fiind gratuit pe toata durata noptii.

 

Manifestarile 'Noptii Albe' au fost extinse si pe primele strazi amenajate in Centrul istoric, in cadrul proiectului-pilot – Lipscani si Smardan -, unde peste 50 de artisti italieni si-au prezentat mestesugurile traditionale.

 

Proiectul 'Noaptea Alba', organizat de Primaria Capitalei, a fost sustinut financiar de la bugetul local cu 600.000 de euro, alti 200.000 de euro fiind stransi de municipalitate din sponsorizari.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă