1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPatru turiști români, răniți ușor după ce o ambarcațiune s-a răsturnat în...

Patru turiști români, răniți ușor după ce o ambarcațiune s-a răsturnat în Golful Thailandei. MAE verifică dacă printre persoanele decedate sunt cetățeni români

Patru turiști români au fost răniți ușor, în urma naufragiului unei ambarcațiuni thailandeze, în largul insulei Ko Samui, care a avut loc joi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

La bordul ambarcațiunii se aflau 36 de turiști, dintre care trei persoane au decedat. În prezent, Ambasada Româiei la Bangkok face verificări pentru a descoperi dacă vreuna dintre victimele decedate avea cetățenie română.

„Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliţia din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turişti, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcaţiune. Potrivit primelor informaţii primite, trei persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliţia marină şi serviciul de urgenţă medicală la spital pentru îngrijiri medicale", a precizat MAE într-un comunicat de presă remis redacției.

Reprezentantul Ambasadei de la Bangkok a luat de urgenţă legătura cu unitatea spitalicească unde au fost transportaţi răniţii, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la starea de sănătate a acestora. Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniţi uşor şi, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toţi externaţi în cursul zilei de vineri. 

„Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deţinea şi cetăţenia română. Misiunea diplomatică păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile thailandeze şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale", mai informează MAE. 

Naufragiul a avut loc, joi seară ,în Golful Thailandei. Nava de mare viteză Aang Thong plecase din zona Parcului naţional Mu Ko Ang Thong şi se îndrepta spre Lomphraya, în Golful Thailandei. Ambarcaţiunea s-a răsturnat în largul Insulei Ko Samui, din cauza valurilor puternice.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă