16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPatru turişti cehi, recuperaţi de salvamontiştii argeşeni

Patru turişti cehi, recuperaţi de salvamontiştii argeşeni

Patru turişti cehi, care rămăseseră izolaţi de aseară în Masivul Făgăraş, au fost recuperaţi astăzi de salvamontiştii argeşeni, relatează Mediafax.

Tinerii, în jurul vârstei de 25 ani, se blocaseră la 2.200 metri, în zona Lacului Capra. Ei au fost salvaţi după trei ore şi jumătate, iar starea lor este stabilă.

“Am fost anunţaţi astăzi (n.r. – duminică) de Dispeceratul Naţional Salvamont că patru turişti cehi au rămas izolaţi, fiind surprinşi de vremea rea. Trebuie să vă spun că aseară (n.r. – sâmbătă seară) de la ora 21.00 a nins în Făgăraş la peste 2.000 de metri, iar zăpada s-a depus în strat de 15 centimetri peste stratul rămas, era pericol de alunecare şi au făcut bine că au rămas pe loc”, a declarat Cristian Toma, de la Salvamont Argeş.

Salvamontiştii i-au găsit adăpostiţi într-un cort de două persoane, dezorientaţi şi nemâncaţi de sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care în zonă era ceaţă, frig şi vânt puternic.

Aveau echipament doar de vară, i-am coborât în siguranţă, sunt sănătoşi, vor rămâne peste noapte la Refugiul Salvamont de la Cota 2000 şi urmează să plece mâine spre vârful Moldoveanu. Este un traseu periculos, ei sunt şi pentru prima data în România, dar nu-i putem opri”, a mai declarat Cristian Toma.

 

Cele mai citite

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...
Ultima oră
Pe aceeași temă