16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Patru turişti, blocați în Bucegi, au fost salvați de salvamontiști

UPDATE. Patru turişti, blocați în Bucegi, au fost salvați de salvamontiști

Patru turişti din Galaţi au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, informează Mediafax.

Cei patru tineri au fost recuperaţi de către salvamontişti după o intervenţie care a durat peste trei ore. Starea lor este bună, ei nefiind răniţi.

Şeful Serviciului Salvamont, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au fost preluaţi de către salvatorii montani, care i-au escortat până pe Platoul Bucegi.

Cei patru turişti – doi băieţi şi două fete – au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, ei sunând la 112 şi cerând ajutor, echipe de salvamontişti plecând în căutareea lor.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care, pe parcursul zilei, pe munte, la altitudini mari, au alternat perioadele în care a plouat, a căzut lapoviţă sau a nins. În plus, vizibilitatea în Masivul Bucegi este redusă pe alocuri sub zece metri.

În această perioadă există risc de avalanşă pe văile din Bucegi, gradul de risc fiind cotat cu trei pe o scară de la unu la cinci, cinci reprezentând pericol maxim.

Salvamontiştii i-au anunţat pe turişti, încă dinaintea minivacanţei de 1 Mai, că traseele montane din Masivul Bucegi rămân închise.

Cele mai citite

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

Ministerul Energiei: Preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% faţă de preţurile maximale...

Reprezentanţii Ministerului Energiei au subliniat că preţurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15%...
Ultima oră
Pe aceeași temă