14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialPatru spitale din Covasna refuză să semneze contract cu CJAS. Sanitas susţine...

Patru spitale din Covasna refuză să semneze contract cu CJAS. Sanitas susţine “actul de curaj”

Conducerea a patru spitale din judeţul Covasna, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, refuză să semneze contractul de finanţare pe acest an cu CAS, deoarece nu se asigură veniturile minime pentru funcţionare, scrie Mediafax.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, susţine, într-un comunicat transmis, marţi, că sindicatul pe care îl conduce susţine “actul de curaj” al managerilor celor patru spitale care refuză semnarea contractului de finanţare pe acest an cu CAS, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară “dr. Benedek Geza” din Covasna, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc şi Spitalul Orăşenesc Baraolt.

Neagovici adaugă că managerii celor patru spitale cer încheierea unui act adiţional de finanţare doar pe a lună.

Conform sursei citate, în urma contractului de finanţare “impus”, nu s-ar putea asigura veniturile minime pentru ca unităţile sanitare să poată asigura servicii decente pacienţilor, iar membrii de sindicat sunt “nemulţumiţi şi revoltaţi” de perspectiva pierderii locurilor de muncă, reducerea salariilor şi neacordarea tichetelor de masă.

Potrivit Sanitas Covasna, semnarea contractelor de finanţare pe acest an cu Casa de Asigurări de Sănătate presupune reducerea cu 15-20 la sută a bugetelor spitalelor, iar în aceste condiţii banii alocaţi ar ajunge doar pentru plata salariilor şi a medicamentelor.

Totodată, dacă finanţarea unităţilor nu va fi evaluată corect, Sanitas Covasna va organiza acţiuni de protest, inclusiv grevă generală.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă