15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru echipe, opt antrenori!

Patru echipe, opt antrenori!

Florin Marin, Marin Duna, Jean Vladoiu, Liviu Ciobotariu, Mihai Stoica, Ion Moldovan, Vasile Silaghi si Giuseppe Giannini sunt cei opt antrenori schimbati in acest sezon de ultimele patru clasate din prima Liga, Jiul Petrosani, FC National, Ceahlaul Piatra Neamt si FC Arges, acesta fiind si un posibil motiv al degringoladei care a pus stapanire pe aceste grupari, care sunt cele mai amenintate de retrogradare.
Surprinzator, printre ele se afla FC National si FC Arges, echipe care in sezoanele trecute cochetau cu pretentii la cupele europene. Bancarii au plecat la drum cu Marin Duna pe banca tehnica, antrenor fara experienta. S-au dezmeticit destul de tarziu ca lucrurile nu merg bine, au schimbat doi antrenori si, la final de sezon, l-au adus pe Sorin Cartu ca ultima solutie salvatoare. Bancarii au pierdut la inceputul campionatului cei mai buni jucatori – Griffiths, Sapunaru, Mehmedovici, Oprea, Tames, Chihaia, Chiacu, Thwaite, Savu, Abiodun si Shroj. Inlocuitorii lor, departe de valoarea celor plecati, au fost achizitii ieftine, multi la sfarsit de cariera, motiv pentru care echipa a fost “plombata” cu jucatori tineri dar lipsiti de experienta, cum de altfel s-au dovedit a fi si conducerea clubului, si presedintele Iacov, ramas actionar majoritar. Toate s-au adunat si, dupa 19 etape, bancarii nu au adunat decat 13 puncte, fiind la opt puncte distanta de salvare.
FC Arges s-a despartit nejustificat de greu de Giuseppe Giannini. A fost adus Dorinel Munteanu. S-au recuperat 11 puncte, dar Argesul nu sta pe roze. Din grupul celor patru are cel mai slab “adevar” – minus 16.
Revenit dupa un an petrecut in Liga a II-a, Ceahlaul a avut un inceput ezitant, sub conducerea unui antrenor debutant, Mihai Stoica. Echipa cu cel mai mare buget din Moldova, Ceahlaul a adus 12 jucatori, dar lipsa omogenitatii s-a facut resimtita si echipa nu a bifat decat cinci victorii si doua egaluri. Nemtenii au dat vina pe antrenor, au urmat Ion Moldovan si Silaghi, ultimul ales fiind vesnica rezerva si bun la toate, Florin Marin, care a “reusit” cel mai mare insucces de pana acum, 0-4 acasa, cu Poli Iasi. Dintre cele patru care fac vacanta de iarna la “subsol” Ceahlaul are, totusi, situatia cea mai buna – 17 puncte si minus 10 la “adevar”.
Jiul s-a trezit spre final si se lauda cu victoria acasa in fata Rapidului. Actualul antrenor al “minerilor”, Marin Tudorache, a “mostenit” prea putine puncte de la fostul tehnician, Florin Marin, pentru a aduce echipa pe linia de plutire. Jiul are numai 14 puncte si minus 13 la “adevar”.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă