16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru cisterne de benzina, "evaporate" la Hateg

Patru cisterne de benzina, “evaporate” la Hateg

Gestionarul unui depozit de combustibil din orasul Hateg (judetul Hunedoara) este cercetat de politisti dupa ce s-a constat lipsa a aproape 120.000 de litri de benzina si alte produse petroliere. Barbatul, in varsta de 43 de ani, era gestionar al unui depozit de combustibili apartinand filialei Hunedoara a unei societati comerciale care distribuie benzina si alte produse petroliere.
In timpul unei control intern de rutina efectuat de inspectorii de la centrul firmei respective, in perioada februrarie – martie a anului trecut, a iesit la iveala faptul ca din gestiune lipseste cantitatea de aproape 120.000 de litri de benzina si alte produse petroliere, in valoare totala de aproximativ cinci miliarde lei. Imediat, reprezentantii firmei au cerut efectuarea unei expertize si au depus plangere la Politie.
“In timpul anchetei, gestionarul a afirmat ca minusul se datoareaza faptului ca o conducta s-a fisurat, iar combustibilul s-a scurs prin spartura. De fapt, in atributiile acestuia de serviciu era stipulat faptul ca trebuie sa verifice periodic cantitatea de combustibil. Barbatul este cercetat pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu”, a afirmat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, inspectorul principal Magda Popa. Daca va fi gasit vinovat de comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu, barbatul risca o pedepsa cu inchisoare de la unul la 10 ani.
Depozitul de combustibili a fost inchis la scurt timp de la efectuarea controlului intern in firma. De fapt, aici se facea aprovizionarea cu benzina si alte substante petroliere a unei benzinarii apartinand societatii, amplasata la intrarea in Hateg. Potrivit directorului din Hunedoara a firmei, gestionarul a fost concediat la scurt timp dupa incident.
Barbatul a fost retinut de oamenii legii si prezentat, ieri, Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu. Judecatorii au decis ca gestionarul sa fie cercetat in libertate, deoarece nu prezinta pericol pentru comunitate, insa i-a dat interdictie de aparasi tara pentru o perioada de 30 de zile.
Procurorul Victorita Povarna, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, care se ocupa de acest caz, sustine ca, in timpul anchetei, atat gestionarul, cat si firma la care a lucrat acesta au formulat obiectii la expertiza efectuata.

Cele mai citite

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Poliția lui Allen Coliban a amendat o femeie care a plantat flori

Poliţia Locală Braşov, aflată în subordinea primarului userist Allen Coliban, a dovedit exces de zel în cazul unei braşovence de 76 de ani. Poliția...
Ultima oră
Pe aceeași temă