19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPasajul Mihai Bravu dă peste cap traficul din sudul Capitalei

Pasajul Mihai Bravu dă peste cap traficul din sudul Capitalei

De astăzi începe construirea pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii, menit să fluidizeze circulaţia în zonă. Timp de un an însă, şoferii care vor să ajungă în Berceni vor avea parte de un trafic chiar mai aglomerat decât până acum.

Pasajul suprateran, cu o lungime de 700 de metri şi patru benzi pe sens, va începe din Bulevardul Mihai Bravu, în dreptul staţiei de metrou, şi va traversa Splaiul Unirii şi intersecţia Văcăreşti. Municipalitatea promite că lucrările nu vor dura mai mult de un an şi că traficul va fi restricţionat doar şase luni.

Oficialii primăriei susţin că pasajul suprateran, care va costa 28 milioane de euro, va rezolva problema traversării Splaiului Unirii, în zona intersecţiei cu Şoseaua Mihai Bravu, zonă des afectată de ambuteiaje în trafic.

Începerea lucrărilor va restricţiona circulaţia pe Mihai Bravu, între Splaiul Unirii şi Bulevardul Tineretului, şoferii putând circula doar pe câte două benzi pe sens.

Linii RATB modificate

Demararea lucrărilor la pasaj aduce şi modificări ale traseelor mijloacelor de transport în comun, intrate în vigoare începând de astăzi. Astfel, tramvaiul 34 va circula pe traseul actual de la terminalul Banu Manta până la intersecţia Bulevardului Mihai Bravu – Calea Dudeşti, iar de aici pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe calea Dudeşti. Pentru a-i ajuta pe călătorii afectaţi de această modificare, RATB va înfiinţa linia de autobuz 634, pe traseul Mihai Bravu, Calea Văcăreşti, Olteniţei, terminalul Romprim. Linia de troleibuz 76 va fi suspendată în perioada lucrărilor la pasaj, în timp ce troleibuzele 77 vor fi suplimentate şi vor circula pe acelaşi traseu între Piaţa Reşiţa şi Piaţa Sudului.
Abonamentele eliberate pe linia 76 vor fi valabile până la expirare, pe liniile 77, 381, 312 şi 313, cât timp circulă pe traseul fostei linii 76.

Autobuzele 312, 313 şi 381 vor circula pe aceeaşi rută, dar nu vor mai opri în staţia Mihai Bravu amplasată pe Calea Văcăreşti, care se suspendă. Autobuzele vor opri în staţia Tineretului, comună cu cea a liniei 133. Modificările sunt valabile pe toată perioada lucrărilor.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă