23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPas cu pas: Cum zugrăvim pereţii

Pas cu pas: Cum zugrăvim pereţii

Tapetul sau stratul de humă au fost înlocuite cu vopseaua lavabilă. Aceasta oferă un finisaj plăcut şi este o modalitate rapidă şi relativ necostisitoare de a schimba aspectul interioarelor. Cu condiţia să aveţi câteva cunoştinţe minime, puteţi zugrăvi singuri apartamentul.

Pentru ca această operaţiune să vă reuşească, este necesar ca suprafaţa care trebuie zugrăvită să fie în bună stare, fără mucegai sau eflorescenţe şi să nu prezinte denivelări. De asemenea, trebuie să fie curată şi uscată, să aibă o culoare uniformă şi un grad de absorbţie cât mai redus. Dacă peretele este umed vor fi tratate cauzele, cea mai sigură soluţie fiind izolarea lui. În cazul prezenţei mucegaiului, vor fi folosite produse antimucegai sau o soluţie compusă din clor şi apă (clor 25%).

Dacă peretele este sfărâmicios, se recomandă regletuirea lui în totalitate sau doar pe porţiunile afectate. Fisurile trebuie curăţate şi astupate cu ipsos. În cazul celor mai adânci, se va aplica bandă de armare din fibră de sticlă. După uscarea ipsosului, suprafaţa reparată se şlefuieşte cu hârtie abrazivă.

Etape de lucru:

1. În cazul în care tavanul şi pereţii se vopsesc în culori diferite, aşa cum este cazul prezentat, marginea dintre tavan şi pereţi trebuie izolată cu ajutorul unei benzi adezive, pentru a se putea realiza delimitarea celor duoă culori.

2. Pregătirea vopselei se face conform cu indicaţiile producătorului. Ea se toarnă într-o cuvă specială care este prevăzută cu un grătar, necesar pentru îndepărtarea surplusului de pe trafalet.

3. Se recomandă vopsirea de sus în jos, în pătrate succesive cu latura de 1 m, începând cu un colţ al camerei – de exemplu, dinspre colţul drept spre cel stâng, dacă sunteţi dreptaci.

4. Operaţia se repetă şi în partea superioară a peretelui. După aplicarea benzilor verticale, se revine la aceeaşi suprafaţă cu mişcări orizontale. La final, se netezeşte cu mişcări verticale.

5.Vopsirea spaţiilor în care trafaletul mare nu poate pătrunde şi a îmbinărilor dintre perete şi plafon se realizează cu ajutorul unui trafalet de dimensiuni reduse sau al unei pensule medii.

6. Se aplică al doilea strat de vopsea după uscarea primului, în fâşii perpendiculare pe geam, pe direcţia luminii. La final, se netezeşte în fâşii paralele cu geamul, fără a se mai înmuia trafaletul.

Bine de ştiut!

Odată ce aţi stabilit zona din care începeţi vopsirea peretelui, nu întrerupeţi lucrul la jumătatea acestuia, ci continuaţi până la celălalt colţ fără să reveniţi la porţiunile pe care s-a aplicat deja vopseaua.

Dacă pe porţiunile înguste, vopsite cu pensula, se remarcă diferenţe de aspect faţă de fondul peretelui, se recomandă să reveniţi la vopsirea cu minitrafaletul fără montură la un capăt, ce permite vopsirea în col

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă