1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPas cu pas: Cum să faci răvaşe pentru masa de Revelion

Pas cu pas: Cum să faci răvaşe pentru masa de Revelion

O idee pentru sărbătorirea Noului An este să introduceţi răvaşe sau elemente aparţinând unor culturi, vremuri şi mişcări artistice diferite – cadouri-surpriză pentru masa de Revelion sau din prima zi a anului.

Decoraţi-le cu sigilii create din lipici solid de culoare roşie, albastră, galbenă şi verde. Folosiţi hârtie imprimată cu model de blană de animale şi materiale textile precum catifeaua, pielea presată, pene şi mărgele din lemn. Fiecare este unic şi personalizat.

Ca unelte, materiale şi accesorii puteţi folosi pistolul de lipit Dremel 930, baghete colorate de lipici solid, baghete de lipit universale de 7 mm, pergament, ştampilă, tuşieră metalică, tuburi din carton de la hârtia igienică (iar aşa veţi fi şi ecologici), varietate de hârtie decorativă cu diferite texture, pocnitori.

Pasul 1. Pentru a realiza sigiliile decorative, introduceţi o baghetă de lipit colorată în pistolul de lipit. Puneţi o cantitate mai mare de lipici pe pergament şi,, înainte de a se usca lipiciul, apăsaţi ştampila pe tuşieră şi apoi pe lipiciul cald. Repetaţi pentru a face mai multe sigilii. După ce s-au răcit, eliminaţi pergamentul de pe spatele sigiliilor.

Pasul 2. Tăiaţi hârtie decorativă de 43 x 18 cm. Aşezaţi-o cu faţa în jos şi trasaţi linii la 10 cm de fiecare capăt scurt, apoi pliaţi de-a lungul liniilor şi lipiţi părţile pliate cu ajutorul pistolului de lipit Dremel 930 şi a baghetelor de lipit; astfel colţurile cadoului-surpriză vor fi întărite. Utilizaţi o cantitate mică de lipici pentru a lipi pocnitoarea de părţile care acoperă cadoul-surpriză.

Pasul 3. Aşezaţi trei tuburi din carton cap la cap pe hârtie şi rulaţi hârtie în jurul lor. Cu pistolul şi baghetele de lipit trasaţi o linie subţire pe margine şi continuaţi să rulaţi pentru a lipi hârtia de tuburi.

Pasul 4. Desprindeţi unul din tuburile de la capăt de tubul din mijloc şi legaţi o panglică între cele două tuburi, aranjând uşor hârtia, astfel încât să creaţi o parte mai îngustă şi apoi faceţi nod.

Introduceţi un mic cadou şi câteva confetti înainte de a face acelaşi lucru la capătul opus al cadoului. Lăsaţi tuburile de carton la capete cât timp decoraţi cadoul-surpriză.

Pasul 5. Folosing imaginea în care apare cadoul surpriză terminat, decoraţi-l cu bucăţi de hârtie, panglici şi alte elemente decorative. Lipiţi capetele scurte ale panglicii pe spatele sigiliului pe care l-aţi pregătit la început, apoi lipiţi sigiliul pe cadou.

 

Cele mai citite

Ministrul rus de Externe și-a anulat brusc prezența la Forumul de la Doha, unde se discuta situația din Orientul Mijlociu. Lavrov a trimis un...

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și-a anulat brusc participarea la Forumul de la Doha (Qatar), în ciuda faptului că era așteptat acolo...
00:00:35

VIDEO. Haosl la Veneția. Protestatarii au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal

Sâmbătă, 9 decembrie, ecologiștii italieni au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal din Veneția, în semn de protest față de ceea ce...

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă