19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialParlamentul ungar a aprobat interzicerea aparatelor pentru jocuri de noroc în baruri

Parlamentul ungar a aprobat interzicerea aparatelor pentru jocuri de noroc în baruri

Parlamentul ungar a adoptat marţi cu o largă majoritate o lege care interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Decizia, anunţată public de luni, a fost adoptată în cadrul unei proceduri de urgenţă, din cauză că Guvernul nu a dorit o lungă dezbatere parlamentară asupra acestui proiect.

Cvasitotalitatea deputaţilor prezenţi, în principal din cadrul partidului Fidesz, aflat la putere, s-a pronunţat în favoarea legii (238 de voturi). Un parlamentar socialist s-a opus, iar alţi opt (şapte socialişti şi un deputat din cadrul partidului Jobbik, de extremă dreapta) s-au abţinut.

Partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban deţine o majoritate de două-treimi din mandate.

Noua lege interzice utilizarea a aproximativ 4.500 de aparate pentru jocuri de noroc, dintre care majoritatea se află în baruri sau mici săli de jocuri de noroc. Trei cazinouri importante de la Budapesta, deţinute de către mari grupuri internaţionale, nu sunt vizate de această lege.

Janos Lazar, directorul de cabinet al lui Orban, a justificat luni măsura prin faptul că “păturile” sărace din cadrul societăţii îşi lasă banii în aceste aparate, lucru ce reprezintă o problemă socială.

Măsuri precedente adoptate în acest sens au avut doar un efect limitat, a adăugat Lazar.

El a menţionat, de asemenea, anumite “grupuri de interese”, “a căror activitate ar reprezenta riscuri la adresa securităţii naţionale”, fără să facă alte precizări.

Guvernul estimează că această interdicţie va crea o pierdere în valoare de aproximativ 30 de milioane de forinţi (aproximativ 105 milioane de euro) la buget, reprezentândd echivalentul impozitelor care nu vor mai fi percepute în acest sector.

Lazar a anunţat că este necesar ca Ministerul Justiţiei să găsească un mijloc de taxare a jocurilor online pentru acoperirea acestei pierderi.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă