10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentul britanic in intuneric, pentru a impiedica protestatarii ecologisti sa urce pe...

Parlamentul britanic in intuneric, pentru a impiedica protestatarii ecologisti sa urce pe cladire

Parlamentul britanic, din Londra, a avut luminile stinse in noaptea de sambata spre duminica, pentru a impiedica militantii ecologisti sa se urce pe acoperisul cladirii, informeaza dailymail.co.uk consultat de Mediafax.

Oficialii guvernamentali britanici au avansat initial ideea ca stingerea luminilor in cladire a fost un gest simbolic de solidaritate cu sutele de protestatari care au militat, sambata, la Londra pentru masuri impotriva incalzirii globale.

O sursa din parlament a declarat, insa, ca adevaratul motiv a fost sa-i impiedice pe militanti sa urce pe acoperisul cladirii si sa continue acolo protestul.

Reprezentanti ai agentiilor umanitare, grupuri caritabile si religioase au luat parte la marsul intitulat "The Wave" (Valul), organizat de "Stop Climate Chaos Coalition/ Coalitia Opriti Haosul Climatic".

Un "val albastru" format din mii de protestatari, purtand insemne in aceasta culoare, a inundat, sambata, strazile Londrei, pentru a cere masuri imediate de stopare a schimbarilor climatice.

Lideri mondiali se vor reuni saptamana viitoare la Copenhaga pentru a semna un nou pact pentru politici globale de prevenire a cresterii temperaturii.

In fruntea marsului din Londra s-a aflat un autobuz pe care erau afisate pancarte prin care se cerea premierului britanic "sa treaca la actiune si sa faca (summitul de la) Copenhaga sa conteze".

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă