30.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialParlamentul britanic in intuneric, pentru a impiedica protestatarii ecologisti sa urce pe...

Parlamentul britanic in intuneric, pentru a impiedica protestatarii ecologisti sa urce pe cladire

Parlamentul britanic, din Londra, a avut luminile stinse in noaptea de sambata spre duminica, pentru a impiedica militantii ecologisti sa se urce pe acoperisul cladirii, informeaza dailymail.co.uk consultat de Mediafax.

Oficialii guvernamentali britanici au avansat initial ideea ca stingerea luminilor in cladire a fost un gest simbolic de solidaritate cu sutele de protestatari care au militat, sambata, la Londra pentru masuri impotriva incalzirii globale.

O sursa din parlament a declarat, insa, ca adevaratul motiv a fost sa-i impiedice pe militanti sa urce pe acoperisul cladirii si sa continue acolo protestul.

Reprezentanti ai agentiilor umanitare, grupuri caritabile si religioase au luat parte la marsul intitulat "The Wave" (Valul), organizat de "Stop Climate Chaos Coalition/ Coalitia Opriti Haosul Climatic".

Un "val albastru" format din mii de protestatari, purtand insemne in aceasta culoare, a inundat, sambata, strazile Londrei, pentru a cere masuri imediate de stopare a schimbarilor climatice.

Lideri mondiali se vor reuni saptamana viitoare la Copenhaga pentru a semna un nou pact pentru politici globale de prevenire a cresterii temperaturii.

In fruntea marsului din Londra s-a aflat un autobuz pe care erau afisate pancarte prin care se cerea premierului britanic "sa treaca la actiune si sa faca (summitul de la) Copenhaga sa conteze".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă