15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn parlamentar britanic a murit după ce a băut prea mult

Un parlamentar britanic a murit după ce a băut prea mult

Parlamentarul britanic Jim Dobbin a murit după ce a consumat o cantitate mult prea mare de vodcă în cursul unui dineu oficial organizat în Polonia, informează Agerpres.

Politicianul de 73 de ani a respectat tradiția locală și a golit câte un pahar de băutură alcoolică după fiecare fel de mâncare.

Soția lui a povestit că, la un moment dat, deputatul le-a spus unor prieteni că nu se simte bine, iar aceștia l-au dus în camera lui de hotel. El a adormit imediat, dar nu a mai putut fi trezit. A încetat din viață la spital în dimineața următoare.

Medicii legiști au constatat că Dobbin, care era specialist în microbiologie, avea în momentul decesului o concentrație de alcool în sânge de cinci ori mai mare decât limita permisă în Marea Britanie pentru conducătorii auto. Autopsia a relevat, totodată, că în plămâni avea bucăți de alimente, care i-au blocat respirația.

Membru al Parlamentului din Marea Britanie din 1997, Jim Dobbin se afla în Polonia în cadrul unei vizite organizate de Consiliul Europei în orașul Slupsk, care fusese premiat pentru 'promovarea idealului european'.

'Avea o zi perfectă. Nu s-a oprit niciodată — a fost mereu ocupat și, după ce a murit, am primit 940 de scrisori de condoleanțe din întreaga lume', a declarat văduva politicianului.

Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă