20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Părinții agentului Bogdan Gigină comemorează un an de la moartea fiului...

VIDEO. Părinții agentului Bogdan Gigină comemorează un an de la moartea fiului lor. Oprea se gândește doar la demnitatea lui, în timp ce poliţiştii de la Brigada Rutieră îşi omagiază colegul la locul accidentului

Părinţii poliţistului Bogdan Gigină şi colegii săi de la Brigada Rutieră comemorează, joi, un an de la tragica moarte a fiului lor, într-un accident de motocicletă, în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Fostul vicepremier este preocupat de “demnitatea” cu care trebuie să treacă peste “tragedia” de a fi urmărit penal.

UPDATE 15.12: Zeci de poliţişti de la Brigada Rutieră l-au comemorat pe Bogdan Gigină, venind cu lumânări şi flori la locul accidentului. Aceştia s-au adunat, în jurul orei 13.00, la sediul Brigăzii de unde, cu un autocar şi cu mai multe autospeciale de la Rutieră, au plecat spre Bulevardul Ştirbei Vodă, acolo unde Bogdan a murit. La crucea amenajată la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigină un preot a ţinut o slujbă iar poliţiştii au aprins lumânări, au adus flori şi au ţinut un moment de reculegere. La ceremonie a fost prezent şi tatăl lui Bogdan Gigină, poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere, soţia fostului agent dar şi prieteni ai acestuia. Ulterior, aceştia au merg la mormântul lui Bogdan Gigină, potrivit Mediafax.

„Bogdan a fost colegul nostru, pentru noi încă este colegul nostru, a plecat într-o misiune din care nu s-a mai întors. E o zi tristă şi am zis să-i cinstim memoria venind aici, mergând la cimitir. (…) Noi suntem poliţişti şi ştim cum merg anchetele. Pentru a se putea dispune în cunostinţă de cauză este necesar să se facă o anchetă minuţioasă în care să se determine cei cu adevărat vinovaţi de moartea colegului nostru.(…) Acum nu mai există aceeaşi presiune. Coloanele oficiale sunt asigurate la nivel central, la nivel IGPR şi Brigada Rutieră nu mai are aceeaşi presiune. Acum e o altfel de abordare. Sunt, cei care conduc, sunt mai deschişi, mai comunicativi, s-au schimbat puţin lucrurile, cel putin în ceea ce priveşte comunicarea şi în ceea ce priveşte logistica, aici mă refer la autovehicule, motociclete, e altfel. Noi o simţim mai bine. Era mai închisă, nu prea se comunica pe verticală, adica între subordonaţi şi şefi. Acum există o comunicare mai bună”, a declarat poliţistul Valentin Riciu.

Tot ca un moment de comemorare, la ora 19.02, oră la care în urmă cu un an s-a produs accidentul, prin statiile radio ale poliţiei, după un moment de reculegere, şeful Poliţiei Capitalei va rosti câteva cuvinte în memoria lui Bogdan Gigină, iar autospecialele vor avea lampile aprinse.

 

—-

. Poliţiştii de la Brigda Rutieră il vor comemora, joi, pe Bogdan Cosmin Gigină care şi-a pierdut viaţa, în urmă cu un an, în dispozitivul de însoţire al fostului vicepremier pentru siguranţă naţională, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, iar la ora la care a fost raportat accidentul, toate lămpile maşinilor de poliţie din Capitală vor fi aprinse. Un autocar îi va transporta, de la ora 13.30, de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe cei care vor să meargă pe Şoseaua Ştirbei Vodă, în locul unde şi-a pierdut viaţa Bogdan Cosmin Gigină. La 19.02, ora producerii accidentului din 20 octombrie 2015, directorul general al Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, va transmite un mesaj prin staţiile radio ale Poliţiei. 

————-

La 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină a murit la datorie în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier. Pe strada Ştirbei Vodă, motociclistul a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, prost semnalizată. Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar din Capitală. Tânărul a lăsat în urma lui o soţie văduvă şi doi părinţi distruşi de durere.

Cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la tragedie, mama poliţistului a scris pe pagina sa de Facebook că fostul vicepremier Gabriel Oprea nu cunoaşte sensul cuvântului “demnitate”.  

“ÎNCERC SĂ TREC CU DEMNITATE PESTE ACEASTĂ TRAGEDIE, SPUNE D NUL GENERAL OPREA”. Părerea mea este că nu cunoaşteţi sensul acestui cuvânt. Există DEX-ul. Dacă aţi fi făcut dovada acestei calităţi astăzi am fi avut răspunsul pentru moartea celui care v-a asigurat traseul … da chiar aşa.

Reacţia femeii a venit după ce Oprea a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, unde procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință că vor începe urmărirea penală împotriva sa, că va trece cu “demnitate” peste această tragedie.

„Această cruce pe care o să o duc toată viața. O tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină”, a spus Oprea, la ieșirea de la sediul DNA.  „Știu ce înseamnă să ai un deces în familie. Am trecut prin așa ceva. Nu veneam de la restaurant. Eram în timpul serviciului”, a continuat el subliniind „este o tragedie prin care trebuie să trec. E greu și pentru familie”.

Totodată, Gabriel Oprea a mai precizat că nu a știut de accident și că a aflat la aproximativ 15 minute după tragedie. 

Vineri, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției avizul oficial pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Astfel, procurorii anticorupție pot începe anchetarea fostului vicepremier, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.


CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI. Guvernul Cioloș confirmă presiunile asupra polițiștilor care anchetau moartea lui Bogdan Gigina. Petre Tobă a vrut să blocheze ancheta morții agentului din coloana lui Gabriel Oprea hărțuind polițiștii de la ”Omoruri”


Potrivit procurorilor, fostul viceprim-ministru și ministru de Interne, Gabriel Oprea,  ar fi săvârșit infracțiunea de omor din culpă deoarece, în urma ordinelor sale de a avea însoțitor de la Poliția Rutieră, cu un motociclist ante-mergător, care să îi deschidă drumul, în seara de 20 octombrie, pe o vreme ploioasă și-a pierdut viața agentul Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea, spun procurorii, nu ar fi respectat legile care reglementează formarea echipajelor de însoțire. De asemenea, fostul vicepremier putea prevedea posibilitatea unui accident de circulație, dat fiind că, înainte cu o lună, un alt motociclist din coloana sa fusese implicat într-un incident similar.


CITEȘTE ȘI: REFERAT DNA: Gabriel Oprea a ucis pentru că a insistat să circule prea repede cu coloana oficială, chiar şi după ce un alt poliţist făcuse accident înaintea lui Bogdan Gigina. Probele indică un “comportamentul discreționar”


Pe rolul instanţelor de judecată există un alt dosar în care Gabriel Oprea joacă un rol principal. Este vorba despre aşa-numitul caz “Limuzina DIPI”, în care fostul vicepremier a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, fiind acuzat ca a aprobat cumpărarea unei limuzine și unei cabine de duș din banii MAI, pentru folos personal. Citeşte aici detaliile acestui caz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...

Adio, Paul Auster. Autorul ”Trilogiei New York-ului” a decedat la vârsta de 77 de ani

Paul Auster, celebrul scriitor american cunoscut pentru romanele sale captivante, poemele și scenariile de film, a încetat din viață la vârsta de 77 de...

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă