10 C
București
duminică, 5 mai 2024

Pareri

Dan Motreanu, ministrul Agriculturii: “Ministrul Agriculturii trebuie sa faca lobby la Bruxelles, nu sa stea in cizme in mijlocul lanului”. (21 dec. 2006)
Radu Berceanu, ministrul Turismului: “Noi pe dosarul Energie nu am negociat. Ni s-a transmis propunerea Uniunii Europene si noi, dupa un interval de timp, l-am trimis inapoi semnat si aprobat. De fapt, dl Nastase le-a dat ordin celor implicati in procesul de negociere ca in octombrie sa fie toate capitolele inchise, pentru ca dumnealui, in cadrul campaniei electorale, sa spuna: “Am incheiat toate capitolele si am adus Romania in pragul UE. Sunt bun! Votati-ma!”. Si in felul acesta, Romania la capitolul Energie nu a negociat cu Uniunea Europeana. Putea sa ceara prelungiri, putea sa ceara multe lucruri”. (5 decembrie 2006)
Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru: “Cred ca FMI priveste economia Romaniei ca pe una de laborator, fara sa tina seama de niste realitati economice si sociale.” (14 mai 2006).
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR: “Banca Nationala a Romaniei va deveni, de la 1 ianuarie, “cainele de paza” al economiei romanesti si va monitoriza politicile economice si fiscale, in sensul asigurarii stabilitatii preturilor”. (decembrie)
Ovidiu Iuliu Marian, fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Turism: “Litoralul este nereprezentativ pentru Romania. Litoralul este pata neagra a tu-rismului romanesc! Eu, ministrul Turismului, spun treaba asta. I-am creat o imagine negativa ca management, ca personal, ca servicii, ca tot. Nu mai pot sa fac turismul ma-sii. Ma… in el de turism! Sa si-l ia cine vrea sa-l conduca!” (18 iulie 2006)
Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, despre bugetul pe cap de scolar: “Valorile sunt diferen-tiate. Avem formule. Un elev din Covasna este purtator de valoare si are coeficienti de corectie, sa spunem legat de sistemul termic, un coeficient al izotermiei, legat de timp, deci are 9 luni de zile in care trebuie incalzita scoala. Un elev de la munte are cheltuieli legate de transport, de conditii de intretinere, cel de la ses are o alta… cel de la oras este diferentiat de cel de la tara, cel de clasa a patra are o valoare care nu coincide cu cel de clasa a opta. Toate lucrurile le avem luate in calcul. Nu improvizez.” (10 septembrie 2006).
Codrut Seres, fostul ministru al Economiei : “Am fost chemat in calitate de invinuit. Este un circ mediatic, orchestrat de Traian Basescu, papusarul acestui circ mediatic, utilizand mana doamnei Macovei. Este un circ, pentru a se arata cat de mult se lupta in aceasta tara. Din pacate, se lupta cu tinerii politicieni”.
Traian Basescu, presedintele Romaniei: “Imi pare rau ca l-am desemnat pe Calin Popescu Tariceanu in functia de prim-ministru (…) Am crezut ca va fi partenerul meu, optiunea dansului a fost sa fie partenerul altui grup”. (aprilie 2006)
Gigi Becali, presedintele PNG: “Eu, ca barbat, trebuie sa suport orice, e crucea mea, dar femeia nu vrea sa iasa in fata (…) Habar n-aveam ca a fost, daca a fost, colega cu Bodu. Ce importanta are? Daca ma enervez, ma si retrag din politica, din tot, si va las pe mana dracului. Sa va conduca dracii! Mie nu are ce sa-mi faca “necuratul”. Sunt prea bogat, prea credincios si-mi duc familia duminica la biserica!” (mai 2006)
Mircea Geoana, presedintele PSD: “Nu mi-e frica decat de Dumnezeu. Si, uneori, si de soacra-mea”. (noiembrie 2006)
Dan Voiculescu, presedintele PC: “Am colaborat cu Securitatea asa cum au colaborat toti romanii. Nu exista roman lucrator la stat, si toti lucram la stat, care sa nu fi colaborat cu Securitatea (…) Nu exista om care sa fi lucrat la stat si sa nu fi colaborat cu Securitatea! (…) Trebuie sa dispara acest mit ca Securitatea era un bau-bau si facea numai rau”. (iunie 2006)
Marean Vanghelie, primarul sectorului 5: “Decizia de a da ajutoare nu am luat-o ca asa a zis presa sau nu stiu ce politician, care nu poate conduce doua muste si trei babe (…) Am auzit niste baieti simpatici, aseara pe la televizor, si ii trimit sa se duca dreacu'… la munca, nu sa citeasca almanahe, almanahe (…) Sa se duca dreacu', nu sa stea la televizor (…) Nu poate Vanghelie sa le cumpere mancare, sa le-o puna pe masa, sa le mai si bage in gura”. (noiembrie 2006)
Ion Iliescu, senator PSD: “Mesajul pe care Invierea Domnului ni-l transmite este unul de speranta, salvare si impacare, este simbolul etern al pacii. Mesajul lui Iisus este extrem de actual, mai ales pentru cei cu credinta de stanga”. (aprilie 2006)
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice: “Din punct de vedere bugetar, alegerile anticipate nu exista” (25 noiembrie 2006).
Nicholas Taubman, ambasadorul SUA: “Am fost surprins de propunerea Ministerului Apararii privind retragerea trupelor romane din Irak. Impresia mea este ca nu toate partile relevante din Romania sau din afara Romaniei au fost consultate.”
Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii : “Nu am fost instiintati de propunerea facuta astazi de Ministerul Apararii si asteptam lamuriri urgente despre planurile sale.”

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă