12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialParerea cititorilor

Parerea cititorilor

Autosuspendatii din PSD, intre imoralitate si coruptie

Intr-o societate normala, odata dovediti, Nastase si Popescu ar fi trebuit sa plateasca pentru ilegalitatile comise, chiar cu ani de puscarie si confiscarea averilor, daca gravitatea faptelor ar fi impus aceasta, si nu doar cu eliminarea (temporara) din partid si punerea (tot temporara) de sechestru asigurator pe o parte din bunuri, stiut fiind ca atat functiile, cat si bunurile urmeaza a le fi restituite in cel mai scurt timp, indata ce justitia ii va declara nevinovati.
Indiferent insa de verdictul instantelor de judecata, ceea ce socheaza si dezgusta in acelasi timp este lacomia fara margini de care au dat dovada acesti potentati, cocotati abuziv in varful piramidei puterii, prin seducerea cu vorbe si promisiuni mincinoase a electoratului de stanga, credul si usor de manipulat, pe seama caruia, sub paravanul protectiei oferit de pozitia lor sociala, au acumulat, fara noima si fara rusine, imobile, terenuri, autoturisme, obiecte de pret si tot ce le-a fost la indemana. Daca in cazul autosuspendatului Adrian Nastase recentele dezvaluiri privind modul in care acesta si-a agonisit imensa avere nu prea au mai mirat pe nimeni, avand in vedere faptul ca, desi intens mediatizat de-a lungul anilor, prin greutatea rangului sau in societate si a vechilor state de serviciu in FSN-PDSR-PSD, a devenit total imun in fata legii si a oprobriului public, in cazul celuilalt autosuspendat, Dan Ioan Popescu, scoaterea la lumina a imensei sale bogatii pare de-a dreptul senzationala.
Necombatand din prima linie, nici ca ministru al Industriei, nici ca deputat, seful filialei PSD Bucuresti a actionat din umbra, ajungand ca, prin ingenioase inginerii financiare, sa adune o avere impresionanta, estimata la 15 milioane de euro, fara a pune la socoteala conturile in banci, bijuteriile si operele de arta. Si, ca o culme a neobrazarii, sfidand cel mai elementar bun simt, omul politic (nu de afaceri) Dan Ioan Popescu, exponent al stangii proletare, aflat intr-o situatie deloc onorabila, cu o parte din avere poprita, dupa ce i s-au descoperit matrapazlacurile si suma de 46 de miliarde de lei nejustificata, in loc de penitenta, cum ne-am fi asteptat, ameninta ca va actiona la Strasbourg statul roman, considerandu-se, ca persecutat politic, total nedreptatit.

Serban Tabacu

Averea lor: Romania

“Romania libera” a scris in repetate randuri despre procesul comunismului. Politicienii, de regula de culoare rosie, s-au facut ca ploua… Ce n-au vrut sa faca politicienii nostri face acum un suedez, nu face parte din nici o nomenclatura si vrea sa ne lumineze. Ca doar n-o sa faca un proces al comunismului un Ion Iliescu sau cei din gruparea sa! Primul a avut inca in decembrie '89 ce sa-i reproseze Impuscatului: “A intinat idealurile comuniste”. Care idealuri? Ce a urmat, se stie: romanii au votat intr-o veselie aceeasi culoare rosie si pe Ion Iliescu si rezultatul a fost instaurarea “democratiei originale”, care ne-a plasat din nou in coada Europei. Dar perioada a fost folositoare nomenclaturii; in ape tulburi ei au pescuit tot ce se putea si economia Romaniei a devenit… averea lor. Acum s-au incurcat in matusi, mosteniri, bijuterii, conturi – adica matrapazlacuri in toata regula. Oare se vor trezi romanii acum, in al 12-lea ceas? Un disident rus avertiza dupa '89: “Pentru ca nu s-a pus un punct final conclusiv sistemului comunist, suntem acum in pericolul de a integra in lumea noastra monstrul generat de el” (Vladimir Bukovski). Poate acum ca vrea sa se implice si Europa vom putea in sfarsit sa lamurim ce a fost (si ce a ramas!) comunismul.

Teodor Baleanu, Bucuresti

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă