34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialParchetul General continuă audierile în dosarul Hexi Pharma. Uliana Ochinciuc, așteptată să...

Parchetul General continuă audierile în dosarul Hexi Pharma. Uliana Ochinciuc, așteptată să dea declarații. Procurorii vor s-o vadă pe Flori Dinu după gratii

Parchetul General continuă, luni, ancheta în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, este așteptată să dea declarații în fața procurorilor. 

Sâmbătă, directoarea firmei, Flori Dinu, a fost plasată în arest la domiciliu. Femeia este acuzată de 128 de infracțiuni. În același dosar este cercetat sub control judiciar și chimistul Hexi Pharma. Procurorii așteaptă motivarea deciziei prin care directoartea hexi a fost plasată în domiciliu.

Sâmbătă, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție au dispus prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Flori sub aspectul săvârșirii a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participației improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

”Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma,  având atribuții în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele”, transmite Parchetul.

Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro.

Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că Flori Dinu, ”prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”.

Mihail Leva, director de producție la Hexi Pharma a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

Cele mai citite

Circulația pe A3 București-Ploiești va fi oprită temporar. Rute alternative

Conform Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, circulația rutieră pe autostrada A3 București-Ploiești va fi închisă temporar în perioada 18-19 iulie. Traficul...
Ultima oră
Pe aceeași temă